Ännu mera fortsättning... Snart ifatt igen!

Måndag 28 oktober
Dagen började med att jag och Selman tog en tidig morgonpromenad och sen kom moster över och hängde med oss. Vi bakade kladdkakemuffins och äppelpaj. :) På eftermiddagen kom farmor på besök och stannade över natten. 
 
Tisdag 29 oktober
Hurraaa, idag var pappa ledig från jobbet! :) Vi hängde tillsammans med farmor ett tag innan det var dags för henne att åka hem igen. Sen åkte vi till IKEA för att köpa bl.a. en diskmaskin till mosters och Magnus nya kök. Även moster och Magnus följde med. På eftermiddagen kom vår kompis Jerry på besök. 
 
Onsdag 30 oktober
Idag tog vi en tur till Kista tillsammans med moster. Det gick bra så länge Selmis sov, när lilla fröken vaknat var det bara att ta tuben hem igen. ;) Eftermiddagen var väldigt gnällig... Jag var helt slut när pappan kom hem. 
 
Fredag 1 november - söndag 3 november
Denna helg hade vi avsatt för att bygga om köket hos moster och Magnus. Men vi började helgen med ett bad för Selmisen. 
Jag och Selmis var och hälsade på i lägenheten så ofta det passade (när det inte var dammigt eller massa oljud) annars så var vi ute och gick eller hängde hemma. Pappan var dock i lägenheten typ hela helgen. :) Ibland hängde moster med oss också och då passade vi på att baka kokosbollar. Mums!!!
Lördagskvällen spenderade vi hemma hos Tommy och Erika som bjöd på middag. 
På söndagskvällen gick jag ner till Ica med en tom barnvagn och storhandlade. Kan säga att det var väldigt smidigt och praktiskt. Och lite skönt att få lite egentid. :) 
 
Måndag 4 november
Idag besökte jag och Selmis Öppna Förskolan för första gången. Selmis var ju som vanligt minst men det var trevligt ändå. Vi stannade dock inte så länge då det vara lite mycket barn och nya ljud för skruttan så hon blev lite orolig. Dessutom så kräktes Selmis genom näsan (som hon gör lite då och då) så då blev hon lite ledsen för det också. Efter besöket gick vi hem till moster och hängde en stund. 
 
Tisdag 5 november
Idag skulle vi ha besökt mitt jobb men då det var kollegor som var ordentligt förkylda så avbokade vi det. Det blev en lugn dag hemma istället. 
 
Onsdag 6 november
Idag började vi med en prommis och sen var det dags för BVC tid. Selmis hade växt som tusan, 58,3 cm lång. :)
Någon vikt tog vi inte då vi ganska nyss vägt oss. Vi fick en remiss till en sjukgymnast för Selmis då Maria ev trodde att hon var lite starkare på ena sidan av nacken. 
Efter BVC kom moster över och vi bakade lite igen. :) Denna gång kärleksmums och kokoskakor. 
När pappan kom hem så berättade han om den nya tjänsten han ev kommer att ta. Håller det lite hemligt en stund till men kan säga att jag blev både glad, spänd och riktigt nervös! ;) 
 
Torsdag 7 november
Idag var moster ute på prommis med Selmis så att jag fick en timme egentid. Väldigt skönt och välbehövligt! Tack syster! <3 13.30 hade jag en tid för återbesök hos Tarja på MVC. Så kul att se henne igen och visa upp Selmis. :) Tog ett blodvärde och det låg på 134!!! Gisses, så högt tror jag aldrig att jag legat. Resten av dagen blev det hemmahäng då Selmis inte var på bra humör.
 
Fredag 8 november
Iadg fick vi lunchbesök av Mikaela från mitt jobb. Så roligt med lite besök. :) Det blev sushi och massa jobbsnack. Insåg att jag både saknar och inte saknat jobbet. ;) 
På kvällen kom moster och Magnus över för att vara barnvakt till Selmis då jag och pappan skulle på konsert på Hovet. Avenged Sevenfold. Riktigt bra var det! :) Vi var hemma vid midnatt och Selmis hade skött sig som en ängel. <3
 
Måndag 11 november
Idag hade Selmis en tid hos sjukgymnasten inne i stan. Moster följde med oss dit också. 
Efter BVC tiden då Maria sagt att Selmis var lite starkare i ena sidan av nacken så började vi att träna hennes andra sida och bära henne så att den svagare sidan tränades. Och det verkade ha gett resultat för sjukgymnasten tyckte att set såg väldigt bra ut. Den enda hemläxan vi fick var att träna nacken genom att ligga på magen. 
 

Fortsättning...

Tisdagen den 15 oktober
Den här dagen började vi med en prommis tillsammans med mormor, moster samt Malin och Livia. 
Efter prommisen så följde Malin och Livia med oss hem och fikade lite. 
På eftermiddagen var det sen dags för moster att åka hem till Stockholm igen... :( Ledsamt! 
Jag skjutsade henne till tåget och en liten tår kom när vi skulle säga hejdå. Hejdå är verkligen inte något som jag är bra på. Undrar hur det ska gå när man ska börja lämna skruttan på dagis...
Efter bilturen så tog jag, mormor och Selmis en tur till kära vännerna Malin, Göran och favoriten Oskar. 
M hade sina föräldrar där och de hade köpte jättefina presenter till Selmis. <3 Så gulligt av dem! 
Tycker verkligen om Malins föräldrar, de är så härliga och goa. :) 
Mormor åkte till jobbet efter nån timme och vi stannade kvar. Efter ett tag blev inte Selmis humör på topp... *suck*
Hon var verkligen jättearg!!! Slutade med att Göran fick skjutsa hem mig och gallskrikande Selmis. 
När vi kom hem så fick morfar ta Selmis och hon somnade så gott på hans axel. <3 Morfar är bäst! 
 
Onsdag den 16 oktober
Även den här dagen började vi med en prommis tillsammans med mormor, Malin och Livia. Iom att det var onsdag så var det också sopplunch på Änglagården. Mysigt det där med sopplunch. Träffade som vanligt många släktingar vilket alltid är roligt. 
På eftermiddagen kom Tytta och Bengt på besök. De hade varit i stan och köpt fika, mjlkfritt sådant så även jag kunde äta. <3 Under tiden vi satt och fikade så kom vi in på att prata om kläder till Selmis och därifrån spann vi vidare till stickade kläder och att Tytta gärna ville sticka lite till Selmis. Sååå kul att hon vill det! <3 
Det hela slutade med att vi kollade på några mönster på bla raggsockor och en filt sen på kvällen så åkte jag och Tytta iväg och köpte garn. Ska bli så spännande att se hur det blir. 
När det va dags för Selmis att sova för kvällen så bytte jag som vanligt blöja och satte på pyjamas. Gick in till sovrummet för att amma och då passar Selmis på att dra av en rejäl bajsblöja. :) Så efter ammningen blev det ett nytt blöjbyte och då ville inte Selmis somna efter det. Morfar ryckte in så Selmis somnade på honom. Kärlek! 
 
Torsdagen den 17 oktober
Hemresan till Stockholm började närma sig så jag förberedde lite med packningen på morgonrn. Gisses va grejer man behöver ha med sig när man har barn... 
Selmis somnade på mormor på förmiddagen så då passade jag på att ta en dusch. Det är inte ofta man får ta en lååång dusch utan stress men då fick jag det. Härligt, lyx liksom. :) 
Strax efter två så var det dags att sätta sig på tåget. Både mormor och morfar föjde med oss till tåget och det blev känslomässgt när vi skulle säga hejdå (som vanligt när det gäller mig...) Jobbigt!! Men vi kom på tåget med all packning iaf och rullade iväg. Selmis började med att sova men när det sen kom fler och fler bebisar på tåget så väckte de varandra med sina skrik. Inte helt optimalt med fyra spädisar i samma vagn...
Alla hade tydligen gjort som oss att vi ringt SJ och kollat vilken vagn som hade flest barnvagnsplatser...
Att byta bajsblöja tog sig till en helt ny nivå på tåget. Det var allt annat än lätt att byta på ett rullande tåg och ett dåligt skötbord. Som att byta när man sitter i en virvelvind ungefär. Skötväskan for i backen, bajs var det lite överallt och Selmis var inte helnöjd. Men tillslut så lyckades vi bli klara iaf. :) 
Väl på plats på Stockholms central så mötte pappa upp oss. Myyys att ses igen! <3 
När vi kom hem till lägenheten så överraskade kärleken med ett romantiskt dukat  bord och blommor. Kärlek!! :) 
Under natten slog Selmiss rekord i sovning. Hon sov nonstop mellan klockan 21.30 till 02.15. :D
 
Fredagen den 18 oktober
Första dagen hemma i stan så hade Selmis en ledsen dag vilket var jobbigt. 
Jag ringde och pratade med Maria på BVC och fick lite pepptalk + en tid för att ses och prata vidare för att se vad som skulle kunna göras för att förenkla situationen för oss. Maria var nu ganska säker på att det var kolik som Selmis hade. :( 
Moster mötte sen upp oss och vi tog en prommis tillsammans. En väldigt härlig höstdag. 
På kvällningen så drog molnen in och det började snöa för första gången den här säsongen. Selmis såg sina första snöflingor. <3 
 
Lördagen den 19 oktober
Äntligen lördag! :) Alltid lika skönt när helgen kommer och pappan är hemma med oss. <3
Vi började dagen med att fota Selmis med nya kameran. Det blir verkligen sjukt bra bilder med den! 
Sen att Selmis inte var jätteglad gjorde ju att bilderna inte blev superbra.
Fåglarna utanför fönstret började säga att det var dags för oss att sätta ut lite mat sådå satte kärleken upp lilla fågelstugan. Sen dess så är det massa fåglar och hälsar på oss varje dag. : )
På eftermiddagen fick vi besök av Tommy, Erika och lilla Elise. Det var första gången som Selmis och Elise träffades. <3 Selmis fick en fin badfilt och en söt färgglad leksak. :) Sen tog vi allihop en prommis runt sjön tillsammans. På vägen hem så köpte vi med oss lite thaimat. 
Efter att besöket åkt hem så hade Selmis INTE en bra kväll. Det tog över tre timmar att söva henne och hon var p riktigt dåligt humör! Puh, jobbig kvällkan jag säga....
 
Söndagen den 20 oktober
Den här dagen blev en riktig fixardag. Selmis ville gå upp 05.20 så det var ju bara att stiga upp då. Vi började dagen med att Selmis fick bada. Från att ha gallskrikigt när det varit dags för bad så började det nu vända och Selmis är glad under tidenn vi badar. Jätteskönt för det är väldigt mysigt att bada skruttan. :) 
Sen drog vi iväg till Maxi och storhandlade, efter det gick vi till centrum och köpte en höstjacka till mig. Behövde en ny jacka att ha på alla prommisar. Det blev en svart Dridrikssonjacka. (Eller egenligen blev det en vit jacka först men jag bytte till en svart sen istället)
När vi kom hem igen så gjorde vi en avgjutning av Selmis fot. <3 Kärleken hade köpt ett set med avgjutningsmaterial på nätet och det blev verkligen jättefint! :) 
På eftermiddagen kom moster och Magnus över och jag och kärleken fick äta en lugn middag tillsammans. Selmis var ledsen men somnade så hos moster. Sen gick jag och sov medan resten såg på Solsidan. 
 
Måndagen den 21 oktober
Den här dagen hade vi späckat schema! Vi började med ett BVC besök kl 09.00. Efter att ha vägt och mätt Selmis så pratade jag och Maria lite om situationen med att Selmis var så ledsen. Det slutade med att Maria tyckte att jag skulle prata med en av deras psykologer så jag fick numret till dem. Maria ville även att vi skull få en tid hos sjukgymnasten för att kontrollera så att Selmis var lika stark i båda sidorna av nacken. Så Maria skulle skicka en remiss.
Efter BVC besöket det så gick vi och mötte upp moster för en prommis. Klockan 11.00 så hade vi en tid hos barnläkaren, uppföljning på vårt besök på Astrid Lindgrens. Moster följde med oss dit och allt gick jättebra. :) 
Läkaren tyckte att jag så småningom skulle börja testa att införa mjölk i kosten igen men att jag gärna kunde vänta tills Selmis var 3 månader. 
Klockan 13.00 var det sen nästa punkt och det var vårt första föräldragruppsmöte. Vi var sex föräldrar där och det var rätt trevligt att prata lite med andra föräldrar. Selmis var dock yngst i gruppen så de andra bebisarna var lite större. 
 
Tisdagen den 22 oktober
Den här morgonen hade både jag och kärleken tid hos tandläkaren. Moster var snäll och följde med oss och passade Selmis under tiden vi var inne och fick gaddarna inspekterade. Som tur var så hade jag inget hål, brukar visserligen inte ha det men jag vet att en graviditet kan göra atttandhälsan blir sämre. Kärleken fick borra ett litet hål.
Vädret den här dan var inget vidare så vi hängde tillsammans med moster hemma hos oss och bakade hela dagen. Mysigt! :) 
På kvällen var moster och Magnus barnvakt medan jag och kärleken var på besök hos den förskola som vi helst vill att Selmis ska gå på. Ett jättebra möte och vi är helt överrens om att det är den förskolan som blir vårt första hands val. 
 
Onsdagen den 23 oktober
Vi började dagen med en prommis tillsammans med moster, två sjöar rut blev det den här dagen. :)
Resten av dagen hängde vi hos moster och på kvällen fick vi besök av kompisen Jerry. 
 
Torsdagen den 24 oktober
Vi började dagen med ett läkarbesök på BVC för Selman. Den här gången följde pappa med oss då det var tvåmånaderskontrollen. :) Det blev lite strul med att läkaren inte dök upp men tillslut så fick vi träffa en annan läkare. Allt såg bra ut och det enda som hon noterade var att Selmis skulle öva lite mer på att ligga på mage för att stärka upp nacken. 
Den här dagen fick jag och Selmis besök av en av mina gamla klasskompisar från högstadiet. Tror att det nog var fem år sen jag och Magnus träffades sist. Det var iaf jättetrevligt att ses över en fika hemma hos oss och prata lite gamla minnen. :) 
På eftermiddagen hade jag bokat in ett besök på ytterligare en förskola i närheten. Moster var hos Selmis när jag var där. Helt okej förskola men vi står fortfarande fast vid att vi vill ha föräldrakooperativet som vi tittade på först. 
 
Fredagen den 25 oktober
Idag fick vi besök av Erika och Elise. :) Vi började med en prommis runt sjön och sedan köpte vi med oss lite varor från affären och gjorde en pastasallad tillsammans när vi kom hem. Jättetrevligt var det! :)
 
Lördagen den 26 oktober
Idag var det dags för mig och moster att gå på mässa. :) Vi smet iväg vid 10 och pappa stannade hemma med Selmis. Det var en mässa om andlighet och sånt. Sååå kul! På mässan köpte jag ett halsband till Selmis med en skyddsängel samt ytterligare en skyddsängel i form av en glasprisma som Selmis nu har vid skötbordet. <3 
Under tiden vi var på mässa så hänge Selmis och pappa i centrum och övade lite i babygymmet. Så skönt att Selmis är så duktig på att ta flaskan nu så att jag kan få smita iväg någon gång då och då.
På kvällen var vi bjudna till Erika och Tommy på tv-spels kväll och pizza. Barnen somnade vid ca halv åtta och sen spelade vi spel hela kvällen. Wii Super Mario - sjukt roligt! :)
 
Söndagen den 27 oktober
Idag gjorde vi ytterligare en avgjutning av Selmis, denna gång blev det en hand. Det blev dock en knytnäve eftersom att lillskrutt inte ville spreta med fingrarna. ;)
Sen tog vi en tur till IKEA tillsammans med moster och Magnus. Efter det blev det veckohandling på Maxi. Så härligt med helg när pappa är hemma hos oss. <3
  
 

Blickar tillbaka...

Tänkte att jag skulle fortsätta att blogga lite om dagarna som gått och som jag ännu inte bloggat om. :)
 
Tisdagen den 14 oktober så hade jag och min lillasyster en systerdag på stan medan mamma var barnvakt till Selmis. Sååå härligt och mysigt att bara umgås vi två och springa runt i butiker. Vi började med en lunch på Strand och sen blev det fyra timmars shopping / fönstershopping. Det blev inte jättemycket shoppat men vi hittade några godbitar iaf. Det sista vi gjorde var att åka på Maxi och handla mat och tårta till pappa/morfar som fyllde år dagen till ära. <3 Eftersom att alla tårtor innehöll mjölk fick jag glass istället. Tofuline chokladglass = väldigt god! :)
Under dagen så fck jag ett samtal från vår BVC barnmorska och vi diskuterade lite hur det gick med Selmis. Vi bestämde att vi skulle försöka oss på en ny nattrutin som innbar att Selmis vid varje matning skulle amma båda brösten för att hon på så vis inte skulle amma så ofta. Testade det på natten men det gick så inte alls. Gick ju inte att väcka skruttan efter en tutte. ;) 
 
Nu vaknade skruttan... Får fortsätta sen. ;) 
 
Puss! 
 
 

Reflektioner av första tiden som förälder

 
 
I tisdags så blev vår lilla tjej 11 veckor. Det är inte längre en liten liten pyttebebis längre utan en liten tjej som ler och pratar. :) 
Att bli förälder har helt klart varit det bästa som hänt i mitt liv och det helt klart största. Vår lilla tjej har verkligen vänt upp och ner på hela vår tillvaro, på gott och ont. ;) 
Jag har längtat efter att få bli mamma i så många år och under de här åren har man målat upp en bild på hur det skulle vara att bli förälder. Mycket av bilden stämmer men mycket nytt har också blivit målat. :) 
Den första tiden var helt klart mycket jobbigare än jag föreställt mig men nu efter ca 2,5 månad så börjar det att vända. :D Självklart så var den första tiden helt underbar också men att den var så krävande tog knäcken på mig litegrann. Med facit på hand så var det helt rätt veckor som vi spenderade hos mormor och morfar. Tusen och åter tusen tack för att vi fick vara hos er. <3
 
Några reflektioner:
- Att amma är underbart MEN kan göra fruktansvärt ont första tiden. 
- Att passa en tid till ex ett möte kan vara toksvårt när man har en liten med sig.
- Att sova en hel natt är en önskedröm. Ordet sovmorgon finns inte längre i mitt vokabulär.
- Man är inte längre ensam när man måste gå på toaletten...
- Att ensam få duscha, handla eller gå till tvättstugan är lyx! 
- Att äta middag tillsammans med sin partner är sällsynt.
- Myskläder och uppsatt hår är standardoutfiten de flesta dagarna.
- Att ha möjligheten att få spendera all sin tid med den man älskar allra mest är helt fantastisk. 
- Att få ta del av och följa utvecklingen hos sitt lilla hjärta är underbart! 
- Tiden med andra vuxna har minskat radikalt. 
- Att få in ytterligare en person i sitt liv som man älskar så högt att ord inte räcker till är det bästa en människa kan få! 
 
Jag ska verkligen försöka att få tid till bloggen lite mer nu. Som sagt så börjar Selmis att må bättre och är en gladare tjej nu vilket innebär en piggare och gladare mamma. ;) 
 
Bjuder på några bilder av vår skatt. <3
 
 
 

RSS 2.0