I'm back

Så, då var det dags att skriva lite igen. Prinsessan har fått mat och ligger just nu hos mormor och sover. <3
 
Efter dopet så behövde vår lilla skrutt sova lite så vi tog en prommis till kära vännerna M&G. Det är så himla tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra... Så när vi väl befinner oss på samma ställe så försöker vi att ses så ofta vi kan. :) 
 
På söndagen så var tog vi än en gång en prommis till M&G. :) Bästa vägen att gå med Selmis då det är grusväg i princip hela vägen. ;) När vi kom hem så bytte pappa torkarblad på bilen och jag och Selmis kollade på när moster tvättade fönster. Väldigt roande tyckte Selmis. :) 
Sen var det dags för lite pappa-selmis-tid. <3 Moster jag och åkte iväg till affären för att handla till kvällens tacomiddag. På kvällen så åkte pappan igen, dock så åkte han inte ända hem utan stannade till hos sin mamma och sov där. 
 
Måndagen började jag och moster med en prommis och Selmis sov hela timmen som vi var ute. Duktiga lilla Selmis! <3 Ofta kan det annars bli så att Selmis vaknar och inte vill ligga kvar i vagnen och då är det bära som gäller. Inte alltid så skönt för ryggen... 
 
Nu ska skruttan äta igen. Berättar snart om min och mosters systerdag på stan. :) 

Bloggar vidare...

Ja, kom vi då i tid till dopet eller hur gick det? :) 
Tio i ett (och dopet började ett) informerade jag kärleken som stod i duschen att det nu var panik för att hinna till dopet. På något magiskt sätt så lyckades vi iaf ta bilen och komma till kyrkan precis innan huvudpersonerna skulle gå in.Tack och lov att kyrkan inte ligger långt från mormor och morfars hus. :) 
 
Lite pinsamt var det dock när vi öppnade kyrkportarna och alla, verkligen ALLA, vände sig om och tittade på oss när vi gick in. ;) Men, men, det blev bra ändå. Och Selmis skötte sig exemplariskt hela dopet. :) 
 
Kort blogg idag för nu var det matdags igen. ;) Och håll tummarna för oss idag då jag och Selmis ska åka tåg för första gången. Fyrs timmar... Ska bli spännande. ;) 
 
Chingeling! :) 

8 veckor och växer så det knakar!

Grattis älskade lilla Selmis på 8 veckors dagen! <3 :) Tänk att du varit hos oss så länge nu. På lördag fyller du två månader och du gör så många framsteg i utvecklingen varje dag! Snart är mammas lilla tjej en stor tjej ju. :)
 
Sist jag skrev så avslutade jag med att berätta att vi var på släktträffen. Det var i stort sett hela släkten på min pappas sida som samlats. Så roligt att få träffa alla! Tror att vi var ca 40 stycken på träffen. Alla ville ju så klart få en glimt av släktens lilla nykomling och självklart så fick de det. Vi försökte dock att hålla oss lite i skymundan för att inte utsätta skruttan för alltför många människor och baciller. 
 
På söndagen den 29 sept så åkte vi till min faster för att fika. Träffade även mina kusiner där. Sååå mysigt att ses. :) Vi har alltid stått min faster och mina kusiner C och A väldigt nära så det vat härligt att ses. 
På eftermiddagen så åkte kärleken hem till Sthlm igen och jag och Selmis stannade kvar. Planen var att vi skulle stanna och åka hem på torsdagen. Det skulle sen visa sig att vi stannade betydligt längre än så. 
På eftermiddageb/kvällen kom M&G på besök med lilla O. En trevlig kväll med härliga vänner blev det. 
 
På måndagen den 30 sept tog jag, Selmis och Selmis mormor en promenad. På turen så träffade vi på M och lilla Livia, det slutade med att vi tog sällis resten av promenaden. Trevligt! Denna promenad var den första av många tillsammans, :) 
 
På tisdagen den 1 oktober åkte jag, Selmis och mormor in till stan för lite shopping. Vi kikade i affärer och fikade på Kaffestugan. Supermysigt att komma ut lite. :) Vi tog även en tripp till Maxi för att handla lite mat.
 
Onsdagen den 2 okt blev det också en prommis med M&L. På torsdagen och fredagen fick vi även sällis av M och lilla O. Barnvagnsligan gick runt i byn. :)
 
Det var ju tanken att vi skulle åka hem på torsdagen men efter lite eftertanke så valde vi att stanna en stund till. 
Selmis har ju som bekant haft ont i magen och under de dagar som vi varit hos mormor och morfar har vi fått otroligt mycket hjälp och avlastning! Morfar har jobbat morgnar och slutat vid lunch och mormor har varit ledig mycket eller jobbat på eftermiddagar/kvällar. Det har verkligen varit guld de dagar som Selmis varit extra ledsen. 
Det gör ju så ont i hjärtat när ens lilla skrutt har ont och jag har ofta känt mig otillräcklig. Att då kunna ha möjlighet att lämna över Selmis till mormor och morfar har varit en helt fantastisk lyx. Vet faktiskt inte hur jag skulle ha klarat det annars. Det har varit många tårar (mina) både dag som natt för att det varit som det varit. 
Att vara mamma är absolut inte någon dans på rosor alla gånger! 
Man kan ju inte ge upp och bara skita i allt när man är trött, ledsen och uppgiven när man har barn... 
Vår tripp till Dalarna som bara skulle vara i några dagar slutade med att vi stannade i nästan tre veckor. Jobbigt för älsklingen som fick vara själv hemma i stan men vi var alla överens om att det var bättre att jag och Selmis var i Dalarna. Men älsklingen har varit här hos oss på helgerna och nu på torsdag den 17 okt så åker vi hem till älskligen igen. <3 :) 
 
På fredagen den 4 oktober så kom älsklingen upp till oss Dalarna igen. Mys! Vi hade längtat jättemycket och älsklingen hade längtat lika mycket han! Dessutom så hade dagen varit en skräpdag och Selmis varit ledsen mest hela tiden. Och jag blev ledsen för att jag kände mig som en dålig mamma som inte orkade bita ihop... :( Mormor och morfar fanns där för oss och stöttade. <3 
På lördagen var Selmis ledsen nästan hela dagen igen och ville inte sova... Ännu en jobbig dag helt enkelt! Vi testade med allt vi kunde komma på och var ute och gick i ösregnet men inte heller det hjälpte. 
Oftast så brukar Selmis sova ganska bra i vagnen men inte denna dag... 
På kvällen besökte vi M&G och Selmis var fortfarande ledsen. Då bröt jag ihop - igen - och tårarna bara rann... Fick massa kramar och stöttande ord - tur att man har så fantastiska vänner! 
 
På söndagen var det dags för pappan att åka till stan igen. :( Usch så jobbigt det var! Men vi förstod båda två att ditt var bäst för alla om vi stannade hos mormor och morfar en stund till. Innan pappan åkte så var vi på fika hos M och T och lilla Livia. Selmis sov mest hela tiden så vi fick umgås och prata lite under fikan. :) 
På kvällen så kaskadkräktes Selmis. Det kom så mycket så att både jag och hon blev genomblöta. :( Usch så rädd jag blev! Det visade sig att det inte skulle bli nån mer kaskad men där och då bestämde jag mig för att sluta äta mjölkprotein igen (hade försiktigt påbörjat med mjölkprotein igen efter ett tags uppehåll men nu blev det slut med det igen). Efter kräkningen så blev det badning för lilla fröken. Inget som Selmis gillar tyvärr... Ett besvärligt måste då hon mest skriker rakt ut när det ska badas. 
 
På måndagen var det dags för prommis med M och Livia igen - en trevlig tradition. :) Så vackert höstväder vi fått uppleva här hemma. Magiskt! 
På kvällen var Selmis jätteenkel igen... Min faster (tytta) och hennes man kom på besök. Hade önskat att Selmis vore lite gladare men magen strulade och hon ville inte alls vara glad tyvärr. 
 
På tisdagen var vi bjudna på lunch till Tytta. Vi började dagen med en prommis med barnvagnsmaffian och sen gick vi direkt till Tytta. Även mormor anslöt och lite senare även morfar som varit och hämtat Selmis moster på stationen. Mysig att få ha syster här hos oss. :) 
 
På onsdagen var barnvagnsligan på lunch vid kyrkan. Varje onsdag så är det sopplunch där, jättetrevligt då det är folk i alla åldrar. Massa bebisar, barn och pensionärer  - en underbar blandning. :) Lilla Selmis hade sin gammelfaster (Tytta) och två gammelfarbröder där. :) 
 
På torsdagen var jag och Selmis bjudna till min barndomskompis M och hennes lilla Majken som föddes i maj. Förutom jag och Selmis så var även N och hennes tvillingar Vera och Agnes som föddes 4 sept där. M och Lovisa som föddes i början av augusti var även där. Alla vi fyra mammor har gått i skola ihop sen vi var sex år så det var jättetrevligt att ses! Dock så var Selmis ledsen även denna dag så jag fick mest gå runt och försöka trösta.
 
Netten mellan torsdagen och fredagen var inte rolig... Selmis ville inte sova efter kl 02.15 och var jätteledsen. Efter att ha gått runt, runt och tröstat och ammat och gjort allt så höll jag vid klockan fem på att bli knäpp. Ringde då upp kärleken och bara grät... :'( I samma veva hade mormor vaknat och kom ner till oss och tog hand om Selmis. Jag fick massa pepptalk av älsklingen och efter ett tag så slutade tårarna rinna. Usch så jobbigt det var! 
Dagen blev sen ganska bra och Selmis var inte så ledsen. Vi tog en prommis som vanligt och efter det så var vi bjudna på fika hem till M och Livia. Det blev även lite lunch då vi var rätt hungriga. Jag har fått mycket större aptit sen jag börjat amma!!! På kvällen så tog morfar och moster hand om Selmis så att jag fick gå upp och ta ett bad. Det var UNSERBART! Lyxigt! :) 
 
På lördagsmorgonen så kom älsklingen till oss igen. <3 Jag låg och sov när han kom och jag blev sååååå glad över att se honom igen. :) Ganska direkt efter att jag gått upp så gjorde vi oss iordning för att åka in till stan en vända. Första stoppet var hos mormor på sjukhuset för att väga Selmis. 5040 vägde vår lilla prinsessa. :) Skönt att få veta att hon gått upp i vikt. Visserligen så syns det på henne att hon gått upp men att få det bevisat var skönt. :)
Eftre vägningen åkte vi ner till stan och köpte en doppresent till Livia som skulle döpas samma dag. Jag hade ju dock självklart sett fel på inbjudan och trodde att tillställningen började kl två men det började kl ett. Klockan tio i ett när kärleken stod i duschen så informerade jag honom om det. ;)  
 
Berättar mer om det sen, nu är det matdags! ;) 

Då fortsätter vi...

Gisses va dagarna går! I tisdags så blev vår prinsessa 7 veckor... Det känns ju som att hon kom igår... Det är så fantastiskt att se henne utvecklas och bli mer och mer medveten för varje dag som går. :) <3 
 
Men då tar vi och fortsätter med bloggandet. :) 
 
Under helgen den 21-22 september så njöt vi verkligen av att ha mormor och morfar på besök. 
På lördagsmorgonen när vi vaknade så kunde jag konstatera att natten varit jobbig. Skruttan vaknade 02.15 och ville inte sova mera... 05.40 så tassade vi ut i vardagsrummet där mormor och morfar sov och de blev så glada att de fick låna henne. Vi blev också glada för då kunde vi sova nån timme till. ;)
Strax innan Melodikrysset så passade vi på att firade morfar lite då vi ju köpt en födelsedagspresent till honom. Ipaden som jag och Selmis var och köpte i Kista. Morfar fyller ju egentligen inte förens den 14 oktober men vi ville överlämna den på en gång för att vi skulle kunna köra FaceTime med mormor och morfar. Morfar blev jätteglad och nyfiken på den nya "leksaken". :) 
Vid lunch så tog mormor, morfar och moster med sig Selmis ut på en promiskuösa runt sjöarna så att jag och kärleken skulle få sova lite till. Sååå skönt! Förutom att sova så hann vi också med en tur till centrum för lite shopping. När promenerarna sen kom hem så grillade vi lite till middag. Efter att älsklingen grillat hälften av köttet så tog dock gasen slut så vi fick steka resten. ;) 
Under lördagen så bajsade också Selmis - det är alltid sån lycka när hon gör det. :) Och mormor fick äran att byta blöjan. ;) 
På söndagen så var det dags för mormor och morfar att åka hem. Jättetråkigt tyckte vi alla! Det var så mysigt och skönt att ha dem hos oss. 
På kvällen åkt vi hem till Anders på lite höstfika. Äppelpaj bjöds det på. :) Jag som inte åt mjölk fick en chokladboll, himmelskt gott! :) Hos À träffade vi även Madde, Henke och Tommy vilket var trevligt. 
Selmis var inte på sitt bästa humör men det gick ändå hyfsat bra. 
När vi sen kom hem och det var dags att sova så sov Selmis i sin egen säng för första gången, innan så har hon ju alltid sovit mellan oss i sitt näste. Mysigt! :) 
 
På måndagen den 23 sept så började jag och Selmis dagen genom att ta en långpromenad runt båda sjöarna. Efter lunch så var det dags för akupunktur igen och efter det så hade vi en dejt bokad med Monika och Bella. Det blev en riktigt mysig fika. :) Selmis sov hela tiden och Bella somnade också så då fick vi mammor linte tid att prata. 
 
Tisdag den 24 sept så tog vi en prommis till jobbet och hälsade på. Vi hade inte annonserat att vi skulle komma så det blev en glad överraskning. Vi bestämde också att vi skulle komma igen vid ett senare tillfälle så att vi kunde fika ihop med kollegorna. 
På eftermiddagen så hade vi fullt upp! Vid två var det akupunktur igen och sen klockan fyra så hade vi tid hos BVC. Mellan dessa två möten så hann vi med att shoppa några tights och vantar till lilla skruttan. 
BVC besöket gick bättre än vårt första besök Selmis både kissade och bajsade på vår sköterska Maria. ;) 
Selmis hade gått upp i vikt som hon skulle och växt till sig på längden också. Från att ha legat under kurvan så låg hon nu över. 
 
På onsdagen den 25 sept så gick jag och Selmis till mosters lägenhet för att ta emot avloppsgubbarna som skulle komma och spola avloppet. Vi var där i ca tre timmar och hann både städa lite och kolla på tv innan vi gick hem. Moster och M blev så glada så över att vi städat lite. :) 
På kvällen så var kärleken på HiFi-mässa så jag och Selmis var ensamma en stund. Men sen kom pappa hem och det var mysigt som vanligt. :) 
 
På torsdagen den 26 sept fick vi gå till mosters lägenhet igen då mosters kille inte hittat nycklarna på morgonen och tvingades att lämna dörren öppen. Så först gick vi till mosters jobb och hämtade hennes nycklar och sen vidare till lägenheten. Det blev en lång prommis med Selmis i selen. Kunde inte ta vagnen då vagnen inte går in i hissen hos moster. 
 
Den 27 sept fick vi lunchbesök av två av mina kollegor, Anderas och Marlene. Selmis fick paket med en fin nalle och en supersöt overall. :) De hade även tagit med lunc till mig vilket var lyx. Sushi! :) 
Vid två var det än en gång dags för akupunktur. Vid det här laget hade vi börjat bli riktigt duktiga på att åka tunnelbana till stan. ;) På kvällen så kom farfar på besök då han och kärleken alltid springer Lidingöloppet tillsammans. Så roligt att han också fick träffa vår prinsessa. Till middag så lagade vi köttfärssås och spagetti. Gott! Efter middagen så åkte herrarna iväg till Lidingör för att hämta sina nummerlappar. 
 
På lördagen den 28 sept var det dags för loppet och herrarna stack iväg tidigt. Jag och Selmis ville inte följa, istället passade vi på att besöka klädbytardagen i Råsunda. Tog Selmis i selen och promenerade dit. Med facit på hand så var det väldigt skönt att slippa vagnen då det var väldigt trångt och mycket folk. Fyndade lite grann men inte så mycket. Det fanns nämligen inte så mycket kläder i skruttans storlek och det som fanns var gansla slitet. 
Men det blev iaf en topp/klänning, ett par jeans, en "målarrock", ett par tofflor och en mössa. :) 
Vid ett så kom pappa och farfar tillbaka från loppet och då var det dags för oss att sätta oss i bilen och åka upp till mormor och morfar och den stundande släktträffen. :) Hade bävat lite för resan iom att den är ca 4 tim lång men det gick ändå bra. Det blev totalt fyra stopp då hon gallskrek och inte alls ville åka bil men resten av resan så sov hon. :) Direktt när vi kom upp så åkte vi till bygdegården där släktträffen pågick. Tanken var att M och G skulle vara barnvakt till Selmis men de var förkylda så det gick inte. Det blev istället så att Selmis fick följa med på träffen. Det bästa med det var att hon då fick vara med på släktträffskortet som togs. :) 
Vi stannade dock inte så länge utan åkte hem rätt snabbt, trötta som tusan. 
 
Nu vill prinsessan äta och så även jag. ;) 
 
 

Fortsättning....

Natten till måndagen den 16 september var väldigt jobbig... Det syntes så väl att Selma hade ont i magen och det blev inte många timmars sömn. Hon hade inte heller bajsat på tre dagar (vilket var ovanligt för vår prinsessa brukade ha bajsat vid varje blöjbyte!) så nu började jag bli lite förtvivlad. Strax innan lunch ringde jag till BVC för att höra vad jag skulle göra. De tyckte att jag skulle ringa till Astrid Lindgrens barnsjukhus så det gjorde jag. De tyckte i sin tur att jag skulle komma in till barnakuten så att en läkare fick titta på henne. 
Sagt och gjort så tog vi då första bästa buss till sjukhuset. Väl där så fick vi träffa jättetrevliga sköterskor och läkare och de bestämde att skruttan skulle få lavemang. Mammas lilla hjärta! 
Och det kom bajs vill jag lova... Hon bajsade igenom tre-fyra blöjor innan det gav sig. Gisses! Inte så konstigt att hon hade ont i magen. Efter det så tog läkarna lite prover så vi fick stanna nån timme innan provsvaren var klara. 
Det visade sig att alla värden var bra och vi fick åka hem.Vid det laget hade älsklingen kommit så vi åkte bil hem. 
 
Efter det här så började vi fundera på varför hon fått så ont i magen. Var det ersättningen hon fick eller något som jag ätit som inte var bra. På sjukhuset hade jag fått rådet att helamma och ta bort ersättningen. Anledningen till att vi började med ersättningen från första början var för att jag hade så galet ont i bröstvårtorna. 
Så där och då började vi dra ner på ersättningen. Googlade även lite på nätet om bebismagar och kunde läsa att många bebisar blivit bättre med hjälp av akupunktur. Vi bestämde oss för att testa så jag bokade en tid hos Marietta.
 
Tisdagen den 17 september var det dags för akupunktur. Jag och lillan tog selen och åkte in till stan för att träffa Marietta. Vi fick börja med att fylla i ett formulär och sedan satte M nålar på Selma. Det gjorde inte ont alls för Selmis sov hela tiden. :) Det var bara två nålar totalt och de sattes typ mellan tummen och pekfingret på varje hand. Jag fick ett informationsblad med mig hem där det stod vad jag from nu skulle undvika att äta och vad jag skulle äta. Ingen rolig lista! Det värsta var att jag skulle sluta äts produkter med mjölk i. Inte heller godis eller produkter med gluten. Kan säga att det inte blev så mycket kvar... 
På kvällen så bajsade vår prinsessa själv igen - gissa om vi var glada! :D 
 
Onsdagen den 18 september gjorde vi inte speciellt mycket. Dock så tog vi en vända till centrum och kikade lite i affärer. Mysigt! :) 
 
Torsdagen den 19 september var det dags för akupunktur igen. Denna gång gnydde sessan till lite när det var dags för nålarna men det gick ändå jättebra! På natten när jag skulle byta blöja på prinsessan så gjorde jag som jag brukar dvs att jag bytte i sängen. Det gick sådär... Sessan kissade ner sängen. :) Jaja, mamma fick skylla sig själv att hon inte var snabb nog. 
 
Fredagen den 20 september hade skruttan inte bajsat sen i tisdags. Ringde än en gång till BVC och de bad mig att åka in till Astrid Lindgrens igen... Så än en gång tog vi bussen. Väl där så tog läkarna lite nya prover. Vi fick svaren och allt såg bra ut. Och precis när vi fått svaren så bajsade vår lilla skrutta igen. Lycka!! :) Så då åkte vi hem igen. Sen var det dags för akupunktur igen. 
På kvällen kom min älskade mamma och pappa på besök och de skulle stanna över helgen. Vi firade in fredagen med att ha räkfrossa tillsammans med mamma, pappa, syrran och hennes kille. Mysigt! :) 
 
Nu är det paus igen. ;) 

RSS 2.0