Snart 2014

Tänk att det snart är 2014, galet! :) Det är så mycket som kan hända just 2014. Mycket beror på beskedet som kommer att komma nu i januari. Det känns så stort, skrämmande, spännande och kul på en och samma gång så jag kan inte bestämma mig för om jag vill det ena eller det andra. Det växlar tom från dag till dag. 
Vilket det än blir så blir det bra. Tror att det finns en mening med det här. 
Berättar mer sen när jag får mer info. :) 
 
Sist jag skrev så var det juldagen och nu är det dagen före nyårsafton. Dagarna som gått har vi spenderat med nära och kära. På annandagen var vi hemma hos Tytta och resten av familjen och firade julafton igen. Förr i tiden så firade vi alltid med Tytta på julafton men åren går och nya familjekonstellationer bildas och då får man ibland ändra lite på traditionerna också. Det var iaf jättemysigt att fira en tull jul! <3 Semlan fick än en gång väldigt många paket! Så mycket fina saker! 
 
Under dagarna som gått har vi också varit nere på stan en sväng. Jag och syrran åkte ner för att spana in rean men det var så mycket bilkö så vi fick åka hem nästan på en gång... Suck! Det blir ju så när jag är maten till prinsessan och hon äter med två timmars mellanrum. 
Vi har också badat i badkaret tillsammans jag och skruttan. Mysigt som tusan! :) Idag sprattlade hon som en liten fisk hela tiden. Så skönt att hon inte längre blir så ledsen när det är dags för bad. 
Häromdagen var vi och hälsade på Selmans kompis Livia och hennes familj. De har flyttat till ett jättefint hus! Blev riktigt sugen på ett hus jag med. :) Innan vi åkte hem så drog vi till Maxi en sväng för att handla. Resan hem därifrån blev en mardröm då prinsessan gallskrek HELA vägen hem. Pust! 
Hon är verkligen inte rolig när hon är så och inget, verkligen inget hjälper. Vi stannade tom på vägen för att amma men inet blev det bättre för det. Väl hemma så tog mormor och moffin över. Guld värt när huvudet mitt höll på att sprängas! 
Lite samma visa var det igår när vi tog en prommis för att besöka gudsonen min. Semlan var på bra humör när vi var där men när vi skulle gå hem igen med vagnen så blev det katastrof igen. Fröken gallskrek i 20 min innan vi var hemma. Galen!! 
Kärleken har varit uppe i Grönklitt och har åkt sammanlagt ca 7mil. Han tränar ju inför Vasan i mars så det gäller att ligga i. Dessutom då har ju galningen satt ett mål på att han ska i mål på under sex timmar. Nästa år, beroende på hur det blir med det här stora beslutet, så kanske jag ska köra ett lopp också. 
 
Utvecklingsmässigt för skruttan så har hon blivit nästan helt stabil i huvudet nu. Duktiga tjejen! :) Man behöver inte längre passa och hålla hennes huvud. 
Hon gillar fortfarande inte att ligga på magen men vi försöker öva lite varje dag. 
Hon har ju fått börja med smakportioner, små små sådana. Och det verkar som om att banan är det som gillas mest. 
Hon är fortfarande en grinig prinsessa. Oftast är det inget som duger och att bära är det enda som gäller. Det blir väldigt drygt i längden.... Men hon är ju fortfarande allas vår favorit. <3
Hon tar tag i saker nu och biter/suger på dem. Men att ligga i gymmet och leka vill hon inte. Hon ska underhållas av någon hela tiden. 
Sovningen har just nu gått in i en svacka tyvärr. På dagarna så är hon vaken i max två timmar och sen måste hon sova. Tyvärr är sovpassen väldigt korta, typ 30 min varje gång. Och i natt så var jag uppe sex ggr med henne. Kände mig nästan full när jag vaknade.... Guld till mormor och morfar som tog henne då så att jag fick sova lite till. 
Längtar till hon börjar äta gröt (för välling går ju inte eftersom hon vägrar flaskan) så att hon förhoppningsvis sover lite längre pass igen. Hon var ju uppe i fyratimmars sovpass innan hon började strula nu igen. 
Och nappen vägrar damen också.
Hon har hittat sina fötter och tycker att de är lite roliga att ta i. 
 
Nu skriker prinsessan härute så jag lär ju gå och se vad som händer. :) 
 
Kram! 

Juldagen

Så härligt det är med jul! Myser varje dag att få vara här hemma med familjen! <3
 
Dan innan julafton så var det exakt ett år sen vi gjorde graviditetstestet. <3 Underbara dag de var!! Häftigt att de redan gått ett år. :)
 
Min gudson och hans föräldrar tittade förbi och hälsade på oss en sväng. Vi delade ut paket och myste i köket tillsammans. Semlan passade också på att ge sin moster och min gudsons pappa varsitt kuvert där vi med en dikt frågade om de ville bli gudföräldrar till Selma. Behöver jag säga att de blev lite tårar?! ;) De båda svarade iaf ja och de kändes väldigt bra! <3
 
På kvällen den 23:dje hade vi traditionsenlig myskväll i köket. Strax efter att Semlan somnat så började vi koka knäck och gjorde cocosbollar.  I år blev det älsklingen som gjorde knäcken, annars har det alltid varit mamma som stått för knäckkoket. Hon var rätt glad att slippa sa hon. ;)
Knäcken blev iaf supergod i år också. Det är ju så galet gott med knäck! Mums! 
Knäck tillsammans med cocosbollar är egentligen det enda godiset jag behöver på julen men likt förbaskat så åker det ner både det ena och det andra... 
Och så var de ju dags att koka skinkan också. Även det en tradition för oss som vi gör dan före dan. Mumsigt att få ta sig en skinkmackan efter allt sött man ätit. 
Förutom att äta en massa så spelade vi också spel. Finans blev det. Typ som Monopol men mycke roligare. Spelade och skrattade i flera timmar. :) Efter att klockan slagit tolv och vi hälsat julafton välkommen så smet jag upp och la mig. Resten av familjen kom inte så långt efter. När man ska upp och amma några gånger per natt så vill man gärna gå och lägga sig lite tidigt.
 
Morgonen därpå, julaftonsmorgon, så passade Semlan på att ta sovmorgon till kvart i nio. Av alla dagar så valde hon sovmorgon på den dan man vill gå upp tidigt. :) 
Tomten hade varit på besök och vi fick varsin lott i våra julstrumpor. Lilla Semlan fick en peng. <3 
Sen gick dagen i en rasande fart. Vi hann bla med att bada. Jag hade tänkt ta ett julbad och Semlan fick följa eftersom att hon drog en bajsblöja som läckte en hel del - hon behövde helt enkelt bada. ;) 
Efter badet kom Selmis farmor på besök för att fira jul med oss. 
Efter julfikat vid tolv så åt vi jullunch klockan två.
Sen var de dags för Kalle. :) Och efter Kalle tog jag bilen till min gudson där jag fick vara tomte och dela ut paket. Mysigt!
Efter der var det dags att dela ut paketen hemma hos oss. Då fick Göran (min gudsons pappa och min bästa vän) vara tomte hos oss.
Semlan var väldigt trött när tomten kom men hon var tapper som höll ut. Hon var tom vaken så att hon hann vara med på lite av paketöppningen. Så sockersöt i sin lilla röda klänning och svart hårband med rosett. Självklart med ett par glittriga strumpbyxor till. <3
Juafton blev verkligen lyckad och vi är så tacksamma för alla presenter! 
 
Och idag är det ju då juldagen. Just nu sitter familjen (förutom moster som är ute på hemvändarkväll) och tittar på film. Semlan somnade halv åtta, hon var såååå trött. Jobbigt att fira jul. :) 
Tidigare idag så var vi uppe i Grönklitt en sväng. Älsklingen körde en och en halv mil längdskidor och jag, Semlan och Semlans farmor tog en prommis. Efter det så va det dags att åka hem och förbereda dagens julbord. Jag och syrran passade också på att baka lite bröd. 
 
Nu nu ska jag mysa ner mig i soffan här. Hoppas att ni haft en mysig jul! <3 
 

Semlans första jul! <3

Ja, tänk att idag är det ett precis år sen som vi tog graviditetstestet och fick ett plus. Vår lilla Selma var på väg till oss. :) Kommer ihåg den dan som det vore igår. Vilken härlig känsla!
Det var så himla svårt att hålla tyst om vår lilla hemlighet för vi ville ju ge våra föräldrar beskedet på julafton. Bästa julklappen genom tiderna! <3
Och nu är vi här hemma i Dalarna igen hos Selmis mormor och morfar. Vi åkte i fredags upp till Selmans farmor och stannade där en natt innan vi åkte vidare till slutstationen. 
 
Veckan som varit har vi haft fullt upp. 
I onsdags var Selmis, moster och jag på julmarknad i Gamla Stan. Vi hade ju föreställt oss ett riktigt mysigt besök med gnistrande snö på backen och julmusik som spelades. Det blev istället ett snabbt och inte så mysigt besök. Vädret var blåsigt och regnigt, ingen snö och så var nog hela Stockholms mellanstadieklasser på plats. Galet mycket folk!
Dagens höjdpunkt var att vi hittade ett gosedjur till Selman. Ett mumintroll i blått tyg med vita blommor. Blev så kär i den när jag såg den. :) 
 
Vi har även haft mina kollegor Katja och Mikaela på besök. Selmis uppskattade det inte riktigt då hon blev rädd för besökarna... Lilla skruttunge! 
Efter besöket följde vi med dem till jobbet och hälsade på resten av mina kollegor. Det gick faktiskt bättre än väntat för Selman var inte så ledsen som jag trott. 
Men det märks att prinsessan börjar bli lite blyg för främlingar. :/ 
 
Och nu är vi som sagt hemma hos mormor och morfar. Selmis var lite blyg direkt vi kom hit så på lördagen var skruttan ganska ledsen. Men på söndagen hade det gått över och mormor och moffin var favoriter igen. :) 
Vi försöker ändå prata mycket med mormor och moffin på FaceTime för att hon ska känna ingen dem. 
Igår (söndag) så lagade jag och käleken mat. Det blev fiskspett med hemmagjord salsa, yoghurtsås och ris.
 
Mumsigt gott! Semlan satt med oss vi bordet och idag var första dagen som hon fick smaka lite vanlig mat. Hon fyllde ju fyra månader i fredags så nu får man provsmaka lite. :) Hon fick suga lite på en äppelbit och en gurkbit. Sen fick hon även testa lite lime. :) Lilla söt tyckte att det var jättegott! Men att provsmska mer än så väntar vi nog lite med. På kvällen gjorde vi lite julgodis, brända mandlar och toffefe kola. 
 
Just nu är klockan kvart över tio och mormor är ute och går med vagnen. Morfar och pappa sitter och kollar tv. Moster och M äter frukost tror jag. Och för mig är det nu dags att gå upp och duscha. 
Har sagt det förr och säger det igen - att få duscha utan att stressa är en lyx numera! :) 
 

Ingen dans på rosor...

Just nu är det ganska tufft att vara mamma till lilla fröken S. Den lilla damen är verkligen bestämd! 
Och just nu verkar hon vars inne i någon fas, en jobbig sådan för hon vill inget annat än att bli buren. Puh!! 
Lägger man ner henne eller sätter ner henne så gnäller hon på en gång...
 
I förra veckan så gick hela familjen till vår psykolog på BUP. Kändes bra att vara där allihop och prata.
 
I torsdags så var jag och Selma hem till Erika och lilla E på besök. Selma var i högform halvs tiden och surig som en citron resten av tiden. Men vi hade trevligt iaf. Vi började med en prommis och sen käkade vi lite lunch tillsammans. 
På torsdagskvällen kom syrran över till oss då vi sen länge bokat in att vi skulle ha luciamys på fredagsmorgonen. 
Älsklingen fick sova i soffan och jag, Semlan + moster sov i sovrummet. 
Första gången syrran delade rum med en liten bebis och på morgonrn kunde hon med säkerhet säga att det inte var helt lätt att sova. Hehe! :) 
På morgonen myste vi med glögg och pepparkakor i sängen. Semlan var dock inte lika pigg på luciamys som vi men det blev lite myst iaf. :) 
 
Det var i fredage som lilla S började bli väldigt hängig och bara nöjd när någon bar på henne. Inget dög åt den lilla damen och jag var väldigt glad att moster hängde med oss nästan hela dan annars hade jag nog blivit knäpp. 
Innan syrran åkte hem så passade vi på att ge lilla S ett bad. Det började med gallskrik (som vanligt) men sen gick det riktigt bra tillslut. Kanske var det för att skruttan fick leka med en röd fin burk med hårinpackning. ;) 
På kvällen så hade vi julmys med moster och hennes M. Vi bakade lussekatter och Bountybollar. Mumma!!! :) 
Vi passade även på att äta lite tacos tillsammans. En riktigt mysig kväll! 
 
På lördagen tog jag och skrutt en prommis tillsammans medans älsklingen fixade med bilen. Efter det var det dags att åka på kalas till Elise som fyllde ett. Stora tjejen! :) Trevligt att träffa kompisarna igen. Mest kul var det att träffa Anna och hennes lilla L som bara var 9 dagar gammal. Kan inte förstå att Selman varit så liten.
På söndagen fick Selman bada igen. Inget grin alls den här gången. Kanske berodde det på att hårinpackningen fick vara med igen. ;) 
 
Igår var jag och signade upp mig på ett nytt gym. Må bättre. :) Känns helt rätt då de gymmet har barnpassning från 3 månader!!! :D 
 
Idag så har vi umgåtts med Lins och lilla Sigge. Vi började med en prommis vid Pampas och sen gick vi hem till oss och fikade + hade en fotosession. Tanken var att vi skulle fota båda barnen men lilla skruttan var inte alls på humör så det gick inte. Men vi fick fina kort på Sigge iaf. :) 
Kl fyra skulle jag till Må Bättre igen och skriva på lite papper. Selma gallskrek hela vägen dit och hem igen. Suck! 
Ibland tar hon verkligen knäcken på en.... Men nu sover hon iaf och jag har lite egentid eftersom att M är på julmiddag med jobbet. 
 
Sötaste älsklingen! <3
 
 

Tårar och skratt

Nu är den här eftermiddagen äntligen över och med det även vaccineringen för skruttan. Såå skönt! 
Vår lilla älskling var så duktig! Självklart blev hon ledsen, vem skulle inte bli det av att få en spruta i varje lår?!
Men gråten gick över efter nån minut och sen dess har det int varit några fler skrik. Hon var lite ledsen här på kvällskvisten men inte mer än vanligt och nu har hon slocknat i sin pappas säng. <3
Hennes säng står ju i hallen fortfarande men i natt så får hon sova på kärlekens plats i vår säng så att jag kan ha lite koll på henne. Kärlekrn är ute med jobbet i kväll och bowlar så han kommer hem sent så då tar han soffan. 
Vår BVC sköterska Maria meddelade att man kan få lite feber efter vaccinet och man kan känna sig lite skruttig men det brukar inte bli värre än så. Tydligen så kan bebisar efter vaccinet få svimattacker (ovanligt), om de får det så ska man åka in på akuten. Hoppas verkligen inte att hon får nått sånt för det lät läskigt! :/ 
 
Och nu till det bästa idag! :D 
Semlan skrattade för första gången!!!! <3 Sååå härligt det lät, helt underbart! Först så skrattade hon när hon låg på skötbordet och sen när moster busade med henne framför spegeln. Och på BVC (innan sprutorna) så skrattade hon på skötbordet innan vägningen och mätningen så då fick även pappa höra. <3
Älskar att följa hennes utveckling och framsteg! :) 
 
Vikten ligger nu på 6,3 kg och hon är 62,3 cm lång. Vår lilla tjej har snart dubblat sin vikt från när hon föddes. <3
 
Nu ska jag knåpa ihop en önskelista till skruttan efter önskemål från släkten. :) 
 
Puss å kram! 
 
 
 

Dagens hjälte!

Så var det tisdag och idag har Selmis varit hos sjukgymnasten igen. Och det gick jättebra! :D
Vi har övat på att stärka upp musklerna i Selmis nacke och vi fick med beröm godkänt på vår hemläxa. Dock så ska vi fortsätta att träna nacken. Lättast gör man det genom att Selmis ligger på mage på ett lite hårdare underlag men eftersom att vår prinsessa inte gillar det alls så får vi träna genom att hon ligger på mina smalben som jag lyfter upp i luften.
Sjukgymnasten kollade även hur bra Selman kan titta åt alla håll och hennes huvudform. Allt det gick också bra och Selmis huvudform var tom exemplarisk. :D
Moster hängde med oss till sjukgymnasten och efter att vi varit där tog vi en prommis till Kungsträdgården och julmarknaden där. Inte då mycket att hurra för men lite mysigt ändå. Gick väl runt på typ tre minuter tror jag. ;) 
Julkänslan infann sig inte heller då det idag är typ 3 grader varmt och lite regn i luften...
Sen var det dags att bege sig till tunnelbanan. Väl där så upptäcker vi att hissen är sönder. :/
 
Å nej tänkte jag. Hade inte alls nåhon lust med att ta vagnen i den galet långa rulltrappan som är där. En av killarna som jobbade med hissen frågade då om jag ville ha hjälp. Dagens ros till honom som tog sig tid att hjälpa oss ner. :) Visst, hade säkert klarat av det själv men jag undviker gärna rulltrappor med vagnen. Känns inte så säkert Och dessutom så har jag inte övat på det.
 
Nu har vi kommit hem och Semlan har sovit en stund men nu vaknat igen. Strax efter fyra idag så är det dags för första vaccinsprutorna för Selmis. :/ Usch va jag helst skulle vilja låta henne slippa dem... Men det är ju viktigt för framtiden. Mammahjärtat kommer att gråta...

Sova i hallen

Ännu en helg har SPRUNGIT förbi och det är väldigt nära jul nu! En av de bästa tiderna på året enligt mig. :) <3 
Iår blir Selmas första jul och första julen på länge för min släkt med ett litet barn. Min lillasyster, som blev 20 år i år, har varit minst. Så efter 20 år får vi nu fira med en ny liten, vår älskade Selma. <3
 
I frdags så var ju min plan att vi skulle julpynta och slå in paket när pappa kom hem. Det gick inte alls för Semlan var på dåligt humör... Och när hon är det så är det ingen ljuv musik. Dessutom så blev pappa lite sen pga stormen Sven och det besvärliga trafikläget så jag var helt slut. Istället så mysde vi i soffan jag och kärleken. 
 
Så när det blev lördagsmorgon gjorde vi nästa försök med att pynta lite. Även denna morgon var humöret inte bra hos prinsessan. Ååååhhhh, vissa dagar kan vår lilla älskling verkligen driva oss till vansinne. Det blev iaf pyntat tillslut även fast det inte var så mysigt som jag hoppats på. ;) Det "roligaste" var ju när kärleken skulle montera ihop granen... Selmis blev jätterädd för den stora hemska granen... Suck! :) 
Vår lilla fröken har en tendens att bli rädd/ledsen vid de mest konstiga tillfällen. Ofta när man befinner sig på ett nytt ställe eller när något/någon dyker upp i hennes synfält lite för fort. Ljud är också läskigt, speciellt ljud som typ en slängpuss. Det är vår lilla skrutta det. :) 
 
På kvällen var vi bjudna på middag till T och E. Jättetrevlig kväll blev det och grymt god mat!! Fisk och räkor på grillspett, hemagjord salsa och bulgur. Ohlala, smaklökarna dansade samba! :) 
 
Igår så var det full rulle hela dagen. Julklappshandling för hela slanten. Så nu är vi i princip klara. :D Det är ju så himla roligt med julklappar, kan köpa hur många som helst tror jag, hihi. 
 
Nu lyckades jag fa till ett engelskt tangentbord har pa paddan sa nu saknar jag de dar tre sists bokstaverna i alfabetet.... Suck!
 
Pa kvallen igar sa kom vi pa att vi skulle testa nagot nytt. Iom att skruttan fixar, donar och later sa mycket under natten sa flyttade vi ut hennes sang i hallen. Sa dar fick hon sova och jag sov mycket battre! :) Istallet for att vakna hela tiden sa vaknade jag var tredje timme da fromen ville ha mat. Sa himla skont! Sa jag tror att hon far fortsatta att sova dar. 
Tanken var egentligen att vi skulle stalla sangen i tv-rummet men det tyckte jag var lite gor langt bort sa det fick bli hallen istallet. Har man bara en 2:a sa ar det lite trangt med utrymme. :) 
 
Och nu lyckades jag få in åäö igen! :D 
 
Nu ska jag och skrutt göra oss iordning för att träffa mammagruppen klockan ett. Efter det ska tre av oss mammor med barn ta en prommis tillsammans. Ska bli mysigt! Ca 1,5 grad kallt och strålandr solsken. :)
 
En bild på vår älskling! :) <3
 
 

Hemma i stan igen!

Även fast det är jättehärligt att vara hemma hos mormor och morfar så är det också lika härligt att komma hem till stan igen. Hem till kärleken och hemmet. <3
 
Tågresan gick okej. Selmis hade lite svårt att sova eftersom att SJenvisas med att ha VÄLDIGT hög volym på sina utrop... Grr! Så på fyra timmar sov hon nog sammanlagt 30 minuter. På tok för lite! Det var iaf guld värt att ha sällskap av moster på tåget. Det var skönt med lite avlastning!
När vi kom hem var skruttan sååå trött. Hon sov fyra timmar i sträck innan det var dags att amma igen. Tyvärr så gick ju inte vi och la oss då så vi fick inte fyra timmars sovtid i sträck... :) 
För det mesta (90% av tiden) så sover Selmis mellan 1,5 till 2 timmar mellan varje ammning. Det är faktiskt lite drygt... Funderar allvarligt på att börja introducera ersättning som hon kan få på kvällen för att se om hon sover lite längre pass. Men det är också läskigt att gå ifrån helammning nu när vi äntligen fått det att funka. Jaja, vi får fundera lite på det där. 
 
I förrgår så var jag på julfest med jobbet. Sååå kul att få komma ut lite och träffa kollegorna. :) 
Men det var nära på att det inte blev någon julfest alls för mig... 
Klockan tre så hade jag bokat tid på Make Up Store här nere i centrum för att lyxa till det med en sminkning dagen till ära. Moster var gullig och tog hand om Selmisen under tiden. 
När jag skulle smita iväg så sov Selmis så då pumpade jag ur mjölk så att moster skulle kunna ge Selmis flaskan när hon vaknade. Det gick inte alls och skruttan gallskrek en timme. :( Åååå stackars moster!!! 
Strax innan fyra då jag precis var på väg hem så ringde syrran och sa att det vore bra om jag kunde skynda mig hemåt. Jag sprang! :) Väl hemma så hittade jag två gråtande tjejer. Tröstade den ena med tutten och den andra med en bamsekram. <3 Vår lilla krångelfia!
Att hon inte tog flaskan kändes ju inte bra iom att jag skulle iväg. Men jag tog på mig cocktailklänningen, strumpbyxorna och de svarta pumpsen och drog till jobbet. Mötte upp kollegorna och hoppade på bussen som skulle ta oss till det hemliga stället där julfesten skulle hållas. Det blev på Nalen inne i stan. :) Jättefin lokal!
Innan vi hunnit sätta oss till bordet och få in förrätten fick jag ett sms från kärleken:
"Hej älskling, hur går det för er? Äter ni? Här går det inte alls... :'("
Gick direkt ut och ringde upp. Hon vägrade flaskan... Kärleken skulle dock göra nått försök till och jag skulle få äta förrätten. Under tiden vi åt kom ett glädjande sms att prinsessan till slut tagit flaskan medan hon låg  och kollade på tv. Skönt!! Så jag fick stanna och äta även varmrätt och efterrätt. Grymt god mat! :) 
Efter det så tackade jag för mig och tog en taxi hem till mina älsklingar. 
 
Igår så var det tanken att jag och syrran skulle gå på julgalan på Tele2 arena. Men efter att ha varit på julfest och sovit för lite så bestämde jag mig för att stanna hemma. Jag pallade helt enkelt inte. Så jag gav bort min biljett till syrrans sambo så fick de gå. Och med facit på hand så var det tur att jag inte gick för de var hemma först klockan ett på natten. Då hade jag nog knappt överlevt. ;) 
 
Idag så har vi inte gjort speciellt mycket. Just nu så sover skruttan och jag hoppas att hon sover en bra stund till för natten var lite besvärlig. Hon var täppt i näsan och så var vi tvugna att byta bajsblöja mitt i natten.
Tanken var annars att vi skulle hem till Erika och Elise men vi orkar inte.
 
Stormen Sven har dragit in med full kraft över landet och hemma hos mormor och morfar har det kommit över 2 dm snö. :D Här har det kommit noll... :( Hoppas snön stannar kvar där hemma tills vi kommer hem nästa gång. 
 
Ikväll blir det julgransklädning och pyntning. :D MYS! <3

Hemma hos mormor och morfar <3

Den 22 november åkte vi alltså hem till mormor och morfar och här är vi fortfarande kvar. :) Det är så mysigt att vara här hemma och att Selmis får umgås med släkten. 
Vi har varit här i ca 1.5 vecka nu men imorgon är det dags att åka hem igen. Då blir det tåget och den här gången får vi sällskap av moster också. åKan säga att det är väldigt skönt att ha sällskap på tåget för det är inte helt okomplicerat att åka med en liten bebis. Sist bytte vi ju bajsblöja på tåget och det kändes som om vi bytte åkandes i en virvelvind. ;) 
 
Den tiden vi varit här har vi mest umgåtts med nära och kära. 
Den 23/11 fyllde min bästa vän 40 år så då var vi och firade honom med massa paket. :) Han hade öppet hus hemma i deras hus så det var fler än vi som ville fira.
Den 29/11 fyllde min gudson år (min bästa väns son) så då blev det öppet hus igen och massa paket. 
Den kvällen var dock Selmis jättearena och ledsen. Har aldrig sett henne så ledsen. Hon var hysterisk och det gjorde så ont i mammahjärtat. Det verkade som att hon hade ont i magen men det var svårt att säga. Blev lite rädd att hennes förmodade magont skulle ha något att göra med att jag åt en äppelkaksbit som var gjord på icke mjölkfritt margarin nån dag innan. Efter ett tag så lugnade hon dock ner sig och somnade i min famn när hon ammade. Bävade sen för en jobbig natt men den blev bra. Mormor, morfar och moster hade anmält sig till jour under natten men det behövdes inte. Söta de är. :) 
Den här kvällen så bestämde jag mig för att börja att testa lite mjölkprodukter igen, tyckte att det var ett bra tillfälle . Så jag fikade lite med bitar som innehöll mjölk. Och än så länge så har vi inte märkt nått! Håll tummarna för att det fortsätter så! 
 
Häromdagen var jag, moster och Selmis på julmarknad här i byn. Det var första gången det ordnades här och de hade gjort det så himla julfint och mysigt! Vi köpte lite knäck och en julstrumpa till lillskruttan. 
Även tomten var där men Selmis missade hela alltihop då hon sov. 
Det var en otroligt blåsig dag (i Stockholm var det storm) så när vi gick hem höll vi verkligen på att blåsa bort! 
 
Under er tiden vi varit här hemma så passade jag och min gudsons mamma på att gå på SPA. <3 Gud så härligt det var! Vi hade båda två hjälp av våra mammor (och Semlans moster) som barnvakt. Guld värt! 
Jag valde en thermalinpackning som bestod av att jag blev insmord med en her svart lera på hela kroppen. Sem blev jag inpackad i en stor värmefilt och medan jag låg där fick jag ansiktsmassage. Det kändes verkligen lyxigt! 
Innan vi gick från SPA salongen så passade jag på att köpa en present till världens bästa moster som gillar Kerstin Florians produkter. 
 
Vi har även bowlat när vi varit här uppe. Jätteroligt även fast det blev lite springande fram och tillbaka med Selmis. Mormor hade anmält sig som förste barnvakt så Selmis och mormor hängde med varann. De började med en lång prommis trots det kyliga vädret. Selmis sov som en stock. :) 
 
Babyrytmik har vi också varit på och det var verkligen något som både jag och Semlan gillade. :) Det var Malin och Livia som lockade med oss. Så babyrytmik vill vi gärna gå på när vi kommer hem till stan igen. 
Efter babyrytmiken så blev jag bjuden på bio av moster. Vi såg Hunger games 2. Rekommenderar den filmen! Tack syster för en väldigt trevlig kväll och tack mamma och pappa för barnvaktningen. <3
 
På onsdagen var vi på Änglagården på sopplunch igen. Selmis gammelfarbror Gunnar + Göran plus gammelfaster (Tytta) var där och det är alltid lika roligt att ses. 
 
Och då har det ju varit första advent också. Vi började morgonen med glögg och pepparkakor framför brasan och årets första avsnitt av julkalendern. Sen fortsatte vi dagen med att baka lussebullar och kanelpinnar. Till middag blev det lutfisk - sååå gott! :) 
 
Så var det då måndag idag och vi hade planer på att åka in till parken för att käka lunch, sen skulle vi åka till Malin och Livia och deras nya hus och fika och tillsist skulle vi ta en prommis med Malin och Oskar. Men allt det där blev inställt eftersom att Selmis vaknade med feber. :( Lilla skruttan var så varm under natten och när vi tog tempen på morgonen så visade den 38,7 grader. :(  
Dagen blev istället så att jag åkte in till stan och handlade lite medan Selmis var hemma hos mormor och moster. 
Och nu ligger sessan på morfar och sover. 
Vi hoppas på att kunna åka hem imorgon för vi vill träffa pappan. <3 Håll tummarna för att febern ger med sig. 
 

Lite mer...

12 november
Idag hängde vi hos moster eftersom att det var stopp i deras avlopp (igen) och en spolningsfirma skulle komma dit och filma i rören. Det har varit massa problem med avloppet och nu fick vi förklaringen - det är ett felbygge! :/
Inget som vi har gjort utan antagligen när stambyten gjordes. Så nu får vi vänta och se om de behöver riva upp hela vårt badrum...
Idag bokade jag också simskola för Selmis. :) Ska bli jättekul! I mitten av januari kör vi igång. :)
 
13 november
Idag fick vi besök av Andreas och Maria på eftermiddagen. Vi köpte lite thaimat och åt middag tillsammans. Selmis var nöjd och glad hela kvällen. :) 
 
14 november
Idag hade vi bokat in ett besök på pappas jobb. :) Så vi följde med honom dit med bil på morgonen. Selmis var på jättebra humör och charmade alla. <3 Vi fikade tillsammans med det fikabröd som vi bakat. Knäckig kladdkaka och cocosrutor. Mumma!
Efter att vi varit där i ca 1,5 timme så var Selmis trött och vi begav oss hemåt med pendeltåget. Det gick bra trots att vi fick lov att amma på tåget. Är Selmis hungrig så är hon hungrig. 
 
15 november
Idag hade jag min första tid hos psykologen på BUP. Fick träffa en jättetrevlig kvinna som vi kan kalla A. Det kändes verkligen som att hon förstod mig och lyssnade på vad jag sa. Efter att en timme hade gått så konstaterade vi tillsammans att vi skulle fortsätta att ses ca 1 gång per vecka. 
Tack moster för att du tog hand om Selman under tiden jag var där. <3
På kvällen var vi bjudna till våra vänner Henrik och Hanna på fotbollskväll och middag. Selman var inte på bra humör på eftermiddagen och inte heller på kvällen men det blev en trevlig kväll ändå. Vi såg dock inte klart fotbollen då vi prioriterade att åka hem och sova istället.
 
16 november
Idag hade jag bokat tid för klippning och slingning! :D  
Vilken lyx att få bli ompysslad några timmar. Var hos en ny frisör och blev jättenöjda med slingorna men klippningen kunde vart bättre. Jaja, det växer ju ut igen och jag tog ju bara topparna. 
Selmis hängde med pappa under tiden. Tyvärr så var inte humöret på Selman så bra denna dag... Det gick dock över när jag kom hem - eller rättare sagt när maten kom hem. ;) 
 
17 november
Iadg fick vi besök av min kusin Annika och hennes Fredrik som var på besök i stan. Även moster och Magnus kom över på fika. Alltid lika mysigt att umgås med släkten. <3
 
18 november 
På morgonen besökte jag ytterligare en förskola som skulle kunna vara aktuell för Selmis när det väl är dags. Helt okej ställe men vi har fortfarande vår favorit. :)
Klockan ett träffades vi i mammagruppen igen. Vi var bara fyra stycken denna gång. Men Lina som jag gillade första gången vi sågs var där så det var kul. En ny tjej hade också tillkommit, Mia, och henne klickade vi också med. Så nu har vi tre bokat in att vi ska ta en promenad med våra små hjärtan. :) Roligt att umgås med andra mammor som har barn i samma ålder. 
 
20 november 
Idag tog jag och Selmis en tur till våra kompisar Erika och Elise. Det blev premiärtur på nya delen av tvärbanan för både mig och Selmis. Semlan ville inte alls ligga i vagnen under tiden vi åkte utan skulle absolut sitta i mitt knä och titta ut. Sötnisen min. :)
Planen var att vi skulle ut och gå tillsammans men det var riktigt skitvädret denna dag så vi struntade i det. Istället hängde vi hemma ett tag först och sen gick vi till gallerian och tog en bit mat.
Vid två drog jag och Semlan hem igen med tvärbanan då farmor skulle komma på besök.
 
21 november
Idag hade jag min andra tid bokad med psykologen och denna gång följde Selmis med. Hon var så duktig under den timme vi var där. <3 Även denna gång var det skönt att prata med A. 
Vi bestämde också att älsklingen skulle följa med på nästa möte. 
Vid halv två så kom moster över till oss. Vi skulle nämligen åka hem till mormor och morfar och moster skulle åka med oss. Vi tog pendeltåget ut till hooden där pappa mötte upp oss och sen tog vi bilen tillsammans. 
Även denna resa med bilen gick bra. Det är ju en lång tripp på mellan fyra till fem timmar men med några stopp klarade skruttan det galant. 

RSS 2.0