Sjukstuga

Sen i måndags så har jag varit hemma från jobbet. Det började redan i torsdags då jag kände mig hängig... Skippade yogan och åkte hem istället.
Hade min fina kompis E på besök och den fantastiska kvinnan hade städat HELA lägenheten när jag kom hem. Förutom städningen så hade hon kört diskmaskinen, tvättat och hängt kläder + lagat mat. Vilken dröm att komma hem till!! Kunde inte tacka henne nog. Hon är bra hon min fina E! <3
 
Jobbade på fredagen men hängde inte med gänget ut och käkade på kvällen. Är man inte pigg så är det inte roligt.
Lördagen kämpade jag också på iom att vi hade middagsbjudning här hemma.
Vi hade grillinvigning för säsongen på terrassen. Vi hade grymt härlig tur med vädret och vi satt och njöt i soffan i solskenet och tog för oss av hamburgerbuffen som vi dukat upp. En riktigt bra kväll!
Söndagen fixade vi en hel del med lägenheten och rensade rabatterna på terrassen. Vi var även iväg och köpte två nya solsängar och en byrå till hallen. Men sen så blev det lite för mycket och orken tog slut...
Så måndag, tisdag och idag har jag legat hemma i sängen. Tänkte gå till jobbet idag men hostan i natt tog kol på den energi som jag behövde av sömnen så det blev en dag till hemma i sängen. Men imorgon blir det jobb!
 
Imorgon bitti har jag också ett "mamma-möte" hos barnmorskan. DET ska bli kul! :)
Vet inte riktigt vad det innebär men vi är en grupp mammor som ska träffas hos barnmorskan iaf. Kul att se om det är någon mamma som bor i närheten av oss och som man connectar med. :)
 
På fredag drar vi iväg en sväng. Vi är långlediga men har inte riktigt bestämt vad vi ska göra. Men en tur blir det iaf. :)
 
Igår var jag och kärleken in på KappAhl och köpte lite kläder till vårt lilla gryn. <3 Såå mysigt! Det blev en body (gratis från KappAhl) fron Newbie och fyra pyjamasar. Vårt lilla hjärta!
 
Vi längtar som galningar efter henne men jag har försökt förklara för henne att även fast mamma och pappa längtar efter henne så måste hon stanna kvar i magen till slutet av augusti.
Hon börjar växa till sig ordentligt nu - det både syns och känns. ;) Magen buktar åt alla möjliga konstiga håll och jag börjar få en rejäl kula. Pure love!
  

Irriterad!

När jag kom hem idag så kikade jag lite på ett program på tvåan om gravida när jag lagade mat. 
Det speciella med det här programmet var att mammorna antingen rökte eller levde på snabbmat. Hur f*n kan man röka 20 (!!!!) cigaretter om dagen eller enbart leva på pizza och choklad när man är gravid?!? Jag blev så illa till mods och upprörd att jag knappt kunde fortsätta titta. Så fruktansvärt egoistiskt!! 
Grr! 
 
Nu är klockan halv nio och vi ligger i sängen och slötittar på Äntligen Hemma. Vi gillar renovering och att fixa med hemmet så det är ett kul program att se. 
Grynet har det varit full fart på nu på kvällskvisten. Mysigt! :) Kärleken lade sin kind på min mage och då kickade lillskruttan till honom, hihi. :) Det är så fantastiskt att känna henne varje dag! 
Har dock inte vant mig vid hennes "kullerbyttor" när magen står åt alla håll. Det är lite läskigt. :) 
 

Söndag

Då är vi på upploppet av helgen. En riktig "ladda batterierna helg!" 
I fredags gick jag och syster ner på affären och köpte massa god plockmat. Det visade ju sig inte vara det lättaste... Kollade först in ostdisken och konstaterade att det fanns en hel del fin-ostar som var pastöriserade. Bra tänkte vi, en sån tar vi och så kollar vi in livsmedelsverket när vi kommer hem. I värsta fall kunde ju syrran äta osten själv. När vi står där kommer en italienare fram till oss och förklarar att jag kan äta alla hårdostar när jag är gravid. Sweet, då tar vi en sån tänkte vi. Glada i hågen går vi iväg till delidisken för att höra oss för om det möjligen fanns någon god skinka jag skulle kunna äta. Får då hjälp av en fransmann som förklarar att jag inte bör äta någon ost alls när jag är gravid pga risken med listeria men att all skinka går bra att äta.... Förvirrat!! Det hela slutar med att vi tar två kycklingspett och lägger tillbaka osten. Hahaha, det är inte lätt att veta vad man får eller inte får äta. :) 
Till kycklingspetten så köpte vi avokado som vi fyllde med keso med paprikasmak, kex med mjukost på tub, melon, tomater och lite annat gott. En jättemysig tjejkväll - grynets första! <3
 
Igår gick vi ner till centrumet och shoppade. Syster shoppade en jätteläcker kavaj som var på rea och sen blev resten till grynet. ;) En vit stickad mössa med rosett, en vit och rosarandig pyjamas, en helvit body och så en supersöt kofta från moster. Allt från Newbie! Helt klart bästa märket enligt mig! :) 
Efter shoppingen åkte jag ner på stan för att träffa T och skämma bort mig lite. Nya fina långa fransar. :) 
Och på kvällen fortsatte jag och syster i samma anda. Det blev ansiktsmask, fotbad, manikyr, pedikyr och färgning  av ögonbryn. Sååå härligt att få pyssla om sig själv lite.
 
Idag började vi dagen med att baka lite. Syster bakafe chokladmuffins (Mums!!!!!) och jag bakade frallor. Sen sprack himlen upp och vi satte oss ute på terrassen och njöt med nybakade muffins. Och där blev vi sen sittande tills kärleken kom hem vid fyra. 
En väldigt mysig och avkoppande helg! <3
 
Nu håller kärleken på att bygga ihop grynets andra byrå. Det kommer att bli så himla fint! :) 
Och lite senare i kväll kommer vi att avrunda helgen med lite hembakade frallor framför en film. :) 
Sweet! 
 

Helgen är här!!

Den här helgen får vi klara oss utan mannen här hemma. Han ska åka iväg med grabbarna på herrmiddag och blir bort hela helgen. Jag och Grynet ska istället umgås med syster och a en myshelg. :) 
Självklart kommer vi att sakna pappan men vi ser fram emot helgen med moster. <3
 

Njuter!

Jag njuter verkligen av att vara gravid! Är stolt över min mage och blir så lycklig när jag känner att vårt lilla mirakel sparkar där inne.
Nyss låg vi i sängen och vilade och grynet kikade pappas hand två gånger. <3 Kärlek!
 
I går gick vi ut på FB och berättade att vi väntar barn. Roligt att få berätta för även de vänner som inte man står jättenära. Vi hade knäppt en bild på mig med magen och sambon lade upp ett kollage med bilen på mig samt två bilder på grynet. Så många fina grattishälsningar vi fick. <3
 
När vi gick ut med nyheten så fick jag samtidigt reda på att TRE kompisar till ska ha barn. :) En i början av augusti och två i oktober. Spännande!! En utav dessa tre bebisar var en inseminationsbebis och de andra två tror jag är skapade på naturlig väg. Det är verkligen många bebisar runt omkring oss nu vilket är jätteroligt.
 
Iom att vår lilla skrutt kommer att bli den första bebisen på länge på min sida av släkten så kommer nog lillan att bli ganska bortskämd. :) Mamma ringde i helgen och berättade att hon köpt en tröja, i går skickade svärmor en bild på två klädset som hon köpt och idag ringde mamma och berättade att hon köpt ett par byxor också.
Det är ju så mysigt och de är verkligen glada att bli mormor/morfar/farmor/farfar.
 
Vi längtar efter dig grynet! <3 Världens sötaste fot! <3
 
 

Lycklig! <3

Förlåt att jag hållt er på stäckbänken efter vårt UL. Det var inte alls meningen, det har bara varit full rulle här med jobb och allt annat. Men UL gick bra och vi är galet lyckliga!! :) 
 
Vi fick träffa en ny trevlig barnmorska och jag var rätt nervös när vi satt i väntrummet innan. Vi visste ju faktiskt inte om allt var bra med vår lilla bebis. Efter en hel hög med kall ultragel på magen så satte hon igång. Och där låg vår bebis! Sprattlande och välmående! <3 Allt som skulle finnas där fanns där, två ben, två armar, ett fint och piggt hjärta och allt annat som en frisk bebis ska ha. Det var en sån lättnad att få veta att allt var som det skulle! 
 
Och så fick vi ju veta var det var för en liten där inne och det visade sig att det (med största sannolikhet) är en liten prinsessa. :) Lycka!! Visserligen hade det inte spelat någon som helst roll om det varit en pojke eller flicka, men vi är jättelyckliga över att det blev just en liten sessa. <3
 
Ringde hem till mamma direkt efter UL när jag var på väg till jobbet. Hon svarade bokstavligen efter en halv signal. ;) Och hon började gråta innan vi börjat prata. Lilla mamsen! <3 Och när hon fick veta att det skulle bli en liten flicka så fick hon glädjefnatt. :) Härligt samtal! Sen ringde mamma till pappa och berättade nyheten. Lyckliga morföräldrar! 
 
 

Kickar

Alldeles nyss för ca 5 minuter sen kände vi de första kickarna i magen! <3 Såååå häftigt! 
Har haft misstankar i helgen om att jag känt men nu idag blev vi säkra. Efter middagen gick jag och kärleken och la oss i sängen för att vila lite. Kände att det var något annorlunda i magen, bad kärleken att lägga på sin hand och då fick vi tillsammans känna tre sparkar. <3 Lycklig!! 
 
Och nu är det bara en arbetsdag kvar och sen ska vi få träffa grynet på UL. :) Uj, uj, nu går det undan! 
 
Påskhelgen tillbringades hemma hos föräldrarna. En helg med fantastiskt väder! Vi var nog nästan mer utomhus än inomhus. ;) Vi var iväg och fiskade, fixade med veden och slappade i solen med en glass. Mys på hög nivå! Fick även mysa lite med Oskar - sötgrodan! <3
 
Nu ska vi slappa vidare här i sängen en stund innan det är dags för en stund framför tv:n och sen sova. :) 

RSS 2.0