En vecka

Om en vecka är det dags - känns alldeles för långt bort! ;) Vill NU!!
 
Just nu grubblar vi på om det är en liten tjej eller kille. Spelar INGEN som helst roll så länge det är ett friskt barn men det är lite roligt att spekulera. :)
 
Vi tror båda två att det är en liten kille där inne. Men när vi pratar om bebisen så är det en hon. Knas! :)
Men snart får vi förhoppningsvis reda på vad det är iaf. Det skulle ju kunna vara så att bebisen ligger vänd åt fel håll men vi tror ändå att vi kommer att få reda på det på torsdag. 
 
Min bästa killkompis ringde mig på jobbet idag och frågade "hur har det gått?" 
Jag fattade ingenting men till slut så kopplade jag att han trodde att det var idag som vi vart på ul. :) 
Även han tyckte att det var besvärligt att vänta till nästa vecka. ;) 
 
Nu har vi iaf fått påskledigt - väldigt skönt och efterlängtat! Både syster och hennes kille och vi ska åka hem till mamma och pappa i påsk. Mysigt att få umgås lite med familjen. <3
 
Jobbmässigt så blir det nog en lite tuff period framöver... Just nu känns dock jobbet roligt så det ska nog gå bra. Lovar mig själv och grynet att jag inte ska stressa. Ingen kommer att tacka mig för det ändå.
Inte många veckor kvar till mammaledigheten nu - närmare bestämt 15veckor. Galet fort det gått trots allt! :) 
 
Nu ska vi mysa ner oss till en film. Kärleken, grynet och jag. Den lilla familjen. <3 

Imorgon v.19

Alltså, va det går fort nu, tiden bara springer iväg! Redan v.19 imorgon.
Förut så var det snigelfart och nu hinner jag knappt med... 
Om en vecka så har jag gått halva tiden - galet!!! 
 
I förra veckan var jag ledig tors och fre så jag åkte hem till mamma och pappa några dagar. Kärleken kom upp på fredagen så vi stannade där hela helgen. 
I lördags så var det dop och jag är nu officiellt och på papperet gudmor till min favorit Oskar. <3
En riktigt lyckad dag och jag kunde inte vara stoltare. :) 
Ska bli så mysigt sen när Grynet har kommit och vi kan hänga tillsammans med Oskar. 
 
Idag har jag börjat känna mig tung... Lite ont i ljumskarna har jag också börjat få. Spännande att se hur det blir framöver. 
Nästäppan (framförallt under natten) håller i sig och jag blöder lätt näsblod. Magen har ordnat till sig lite och toalettbesöken går bättre. Lite nervös för att börja käka järntabletter igen... Och denna gång starkare variant...
 
Den 4:de april är det dags att träffa grynet igen. <3 Då ska vi göra det stora ultraljudet. Läääängtar!! :) 
Spännande, nervöst och superhärligt! Då kommer vi förhoppningsvis att få veta om grynet är en pojke eller flicka, <3
 
Har fortfarande inte klart och tydligt börjar känna grynet i magen... Vill, vill, vill NU!! 
Hoppas att det kommer snart, så nyfiken på att känna hur det känns. :) <3 
 
Puss!! 

Känner jag nått?

Den här helgen har det "bubblat" lite konstigt i magen, börjar tro att det kanske är Grynet som ger sig till känna. :) 
Om två dagar så gpr vi ju in i vecka 18 så det är inte osannolikt. 
Tänk att vi snart är halvvägs - galet!! 
Kom häromdagen på att när vi åker på semester i juli/augusti till Skåne och Dalarna så behöver vi packa med oss BB-väskan och babyskyddet. Det kanske är så att Grynet vill komma ut lite tidigare. Hoppas dock att han/hon stannar inne tills v.40.
 
Förstoppningen vill inte riktigt ge med sig... Inte roligt! Sks nog ringa barnmorskan i veckan om det inte blir bättre. 
Tänkte ändå ringa henne och fråga om prickarna/utslagen som jag fått på magen. Googlade om det och att det var ganska vanligt men utskagen brukade klia och det gör inte mina. 
 
Ser inte fram emot den här jobbveckan... Den är visserligen bara tre dagar men det blir nog tuffa dagar. Usch! Men jag har lovat mig själv och grynet att jag inte ska stressa! 
I morgon eftermiddag blir det bio med fina vännen M. Vi ska se "Små citroner gula". Läste boken för många många år sen och gillade den så det ska bli kul att se den på film. 
Innan bion ska vi försöka få i oss en matbit. Vi är ju två gravidisar och utan mat blir det inge bra. ;)
 
Nu ska jag hoppa upp ur sängen och avnjuta middagen som kärleken gjort. Oxrullader! Mums! 
 
Ha en härlig vecka!! 

"Man kan inte bara äta, man måste skita också..."

Jo, det är ju lätt att säga!! Men fan så svårt när man äter järntabletter.
Googlade lite på nätet och husmorsknepen är mycket vatten och gärna varmt vatten med citron på morgonen. 
Annars så ska man ju äta katrinplommon men det är inte min grej så det blev vanliga plommon iatället.
Jaja, det löser vi sig snart hoppas jag...
 
Idag har vi varit på SPA med svärmor. Väldigt skönt att plaska runt i poolen och bara slappa. Hade gärna stannat där lite längre men svärmor var lite rastlös. ;) 
Efter badet så gick vi och käkade lunch, tog en räksallad. Gott! 
Sen lämnade svärmor oss och ånte hem igen, då drog vi till Maxi och handlade för veckan. Skönt att ha det gjort! 
 
Denna kväll blir en myskväll med kärleken. Snart serveras mina nybakade frallor med massa gott pålägg. Som efterrätt lite chokladpudding med jordgubbar. <3
 
 

Stress, yoga och äntligen helg!

Jag tror att jag stressar för mycket... Bara tanken på att jag nog gör det gör mig ännu mer stressad. 
Jag menar, vad kan vara viktigare än att min bebis mår bra? Ingenting!! 
Och stress är inte bra för liten i magen...
Var ledig från jobbet idag vilket var väldigt skönt. Passade på att fika med en väldigt god vän som jag inte träffat på länge. Möttes upp 11.30 (efter att jag försovit mug en halvtimme... Suck!) och skildes åt 14.30. Om det inte hade varit för hennes telefonmöte så hade vi nog suttit kvar nån timme till. ;) Hon är också gravid, i vecka 28 så hon är lite längre gången än mig (v17). Så under dessa tre timmar blev det väldigt mycket prat om våra bebisar. <3
Vi pratade också om stress... Hon hade lagt av med att stressa för att hon kände att hennes bebis ibte mådde bra av det. När mamman är uppe och går så vaggas bebisen tilll sömns. När mamman är stilla så är bebsen ofta vaken och sprattlar runt. Hon märkte att när hon satt still för mycket och stressade så kom bebisen i orytm. I te bra! Så hon hade fått sig en tankeställare - och nu fick även jag fick en. 
Tror iofs att det blir lite lättare att stressa ner när man känner bebisen. Många börjar könna av sin bebis i v.18 och det är ju nästa vecka för mig - sååå spännande och jag längtar otroligt mycket! 
 
I veckan så var jag och min kollega på gravidyoga. Vi har anmält oss till 8 tillfällen. Det var faktiskt riktigt skönt öven fast jag inte lyckades göra alla övningar. Det bästa med yogan var det lugn som infann sig. Skönt! 
Väl hemma igen så bjöds jag och svärmor som är på besök på köttbullar och mos. Allt hemmagjort av kärleken. Väääldigt gott!! 
 
Och idag är det som sagt fredag. Imorgon så ska vi på spa tillsammans. Ska bli skönt! 
Lugn helg även denna helg! 

Helgen bla...

Peppar, peppar, jag verkar inte få influensan som min kärlek hade. Hoppas att det håller i sig! 
Vill inte ha den! Vill hålla mig så frisk som möjligt nu när jag har vårt lilla gryn i magen. Känt mig lite hängig men inte sjuk sjuk liksom - det är jag väldigt nöjd med! 
 
Var ledig i fredags och då tog vi det väldigt lungt, vilade och kurerade oss. Kärleken var ju hemma sjuk så det blev en långhelg tillsammans. I lördags så kände vi oss så pass friska att vi orkade följa med våra goda vänner ut och grilla korv. Väldigt härligt att få komma ut! 
På kvällen kom alla vännerna över till oss och kollade Melodifestivalen. Vi fixade hämtmat, pizza till alla utom mig som fick en sallad. Mår inte så bra av fet och kladdig mat.,,
 
Idag är det söndag och vi har känt oss helt färdiga! Hade tom lite feber på förmiddagen... Så idag har vi varit väääldigt lugna. Började med Vasaloppet, sen fem-milen och till sist läste jag lite i min bok. 
Mysfrukost i sängen hade vi också, äggröra, nybakat bröd och yoghurt med frukt.
På eftermiddagen tvingade vi iväg oss själva till affären för att veckohandla. Blir bara tre middagar hemma den här veckan sen åker vi ner till kärlekens pappa och hälsar på över helgen. 
 
En liten åkomma som kommit mer och mer nu ju längre jag gått i graviditeten är att jag börjat nysa. Och gisses va ont det kan göra vissa gånger!! Känns ibland som att något går sönder i magen. Googlade lite på det och det var tydligen rätt vanligt. Det är ligamenten i magen som gör ont. Inget som är farligt dock. 
En annan sak är att jag är täppt i näsan när jag sover. Lite smådrygt... 
Och borsta tänderna är fortfarande lite besvärligt. Det här med att spotta ut tandkrämen innebär att jag hulkar varje gång... Blä!! 
Men jag är glad att jag har lite symptom - det känns bra för allt påminner mig om grynet. <3
 
 
 

Andra inlägget idag...

Det här med att ta reda på om det är en tjej eller en kille eller att inte göra det varierar väldigt mycket bland våra vänner. 
 
Några har tagit reda på det och berättar gärna för dem som vill veta. Några vet men vill inte tala om det för någon annan. Några vill inte alls veta utan vill ha en överraskning vid förlossningen. Men det mest udda alternativet som ett par av våra vänner valt är att hon vet men inte han... Det ni! Måste vara sjukt svårt att inte försäga sig. :) 
 
För oss var det nog inte någon tvekan, vi vill veta. :) På kub-testet var det för tidigt att se så vi får vackert vänta tillbörjan  av april. 
 
Vårt lilla gryn! <3
 

Peppar peppar...

Ja peppar peppar ta i trä, jag har iaf än så länge inte blivit sjuk. Kärleken skruttar på här hemma, hostar och snuvar... Min skrutt!! 
Jag trodde faktiskt att jag skulle bli sjuk igår. Hade riktigt ont i huvudet, ont i halsen och kände mig hängig.
Men som sagt så har jag iaf inte däckat ännu så det finns kanske en chans att vi klarar oss. :) 
 
Trots att jag kände mig skrutt igår och att jag valde att jobba hemma så var det ändå en riktigt bra dag, min 32:a födelsedag. :D Fick fina kort skickade till mig på posten, massa fina hälsningar på både FB och telefonen. Min norska vännina ringde dessutom och sjöng en norsk grattisvisa för mig. Mysigt! 
Kärleken och jag firade med att äta våfflor. :) 
 
 
Häromdagen så var jag på middag med fyra väninnor. Det blev VÄLDIGT mycket barnprat kan jag säga. ;) Det var två bebisar (som låg i magen) med på middagen samt väninnan K som fick sin lilla tjej i oktober så det var kanske inte så konstigt.
En väldigt mysig kväll och god mat! Vi passade även på att fira M:s och min födelsedag lite. Vi fyllde nämligen år igår båda två. Jag fick ett par väldigt fina örhöngen och en tröja i en härlig korallröd färg. 
 
Jag kom tidigare under veckan på att jag varit lite dålig med att skriva upp de vörden som barnmorskan tog, så här kommer de: 
Socker: 5,5
Blodvärde: 114
Vikt: 59 kg
Längd: 175 cm
Och sen var det ju det där med blodtrycket... 80/20. Men då skulle jag ju typ vara död enl mamma. Det nya värdet som mamma tog när vi var hemma sist var 105/50.
Så jag låg bra till gällande sockervärdet. Blodvärdet och blodtrycket var lite lågt. 
Bm sa att jag borde börja äta järn vid v.20 men jag har redan börjat med en liten dos för att jag känner mig lite trött.
 
Nu är det fredag och jag är ledig! :) Ska njuta av dagen och läsa lite i min bok. Mys! 
 

RSS 2.0