Det börjar bli lite tungt nu...

Även fast jag "bara" gått upp a: 9-10 kg så börjar det kännas lite tungt och otympligt nu. 
Det är svårt att hitta en skön sittställning i soffan och samma sak i sängen. Inatt var jag uppe både kvart i tolv och kvart i ett pga att det gjorde ont.
Det är oftast högersidan som krånglar trots att jag bara sover på rygg och på vänster sida. 
 
Vår lilla fröken bökar runt och håller låda i magen vilket är sjukt mysigt. :) Visst, det gör lite ont då och då men det är värt det. Det är så lugnande att veta att hon är där inne. <3
Imorgon så är det dags för vändningsförsöket. Jag känner mig lite spänd inför det men jag hoppas att det kommer att gå bra och att det inte kommer att göra ont. Vi ska vara på sjukhuset kl 08.00 imorgon bitti och sen ska vi räkna med att stanna där en halv dag. Proceduren är tydligen att en BM först med händerna kollar hur prinsessan ligger (det har ju gått sådär att kolla med bara händerna innan...) sedan ska de lyssna på hjärtljuden i en halvtimme. Nästa steg är ultraljud för att bekräfta hur hon ligger och sen kör man försöket. 
Efter försöket så är det dags att lyssna på hjärtljuden i ca 30 minuter igen. Sen ska det vara klart. :) 
 
Så imorgon vid lunch planerar vi att fortsätta att semestra lite, då hemma hos mina föräldrar. Jag längtar verkligen dit nu! :) Lillasyster fyller ju också 20 år imorgon så det ska bli mys att få träffa henne. <3 Födelsedagsfirandet flyttade familjen till fredag så att vi skulle hinna upp. 
 
I går så träffade vi min kusin och hennes sambo O. Supermysigt!! Vi möttes här hemma hos oss och sen tog vi en prommenad till Fjärilshuset. Det blev en fin tun men lite jobbigt att gå långt. Kan inte säga att Fjärilshuset var någon kanon hit men det var trevligt. Häftigt att se de allra största fjärilarna. Efter turen så gick vi tillbaka hem till oss och fikade med kladdkaka, jordgubbar och grädde. Mums! 
På kvällen så ösregnade det så jag och kärleken kollade film och mysde. 
 
Idag ska det bli lite finare väder igen. Vi har inga större planer så vi får se vad dagen erbjuder. 
 
Ha en härlig dag! :)

Några bilder

Tänkte att jag skulle lägga upp några bilder, var ju ett tag sen sist. :) 
 
När vi lämnade Skåne var det väldigt dimmigt, som att köra i mjölk...
 
På frukostbesök hos kusinen <3
 
Rensning av garderoben...
 
Idag är det 28 dagar kvar till BF. :) 
 
 

Semestrar vidare

Det har varit några riktigt lata dagar här hemma. Så jädra skönt när man har kommit in i semesterlunken och inte känner sig stressad av att göra ingenting. :)
 
I fredags så hade vi ju middagsbesök, en riktigt mysig och varm kväll ute på terrassen.
Det var tom lite för varmt (vågar knappat säga de orden) så vi fick äta huvudrätten inne men både fördrinken och efterrätten tog vi ute på terrassen. Jag är verkligen kär i vår terrass! Den är underbar! <3
När M+J och lille M kom så fick vi en babysitter så nu har vi en sån också - kanon! Dessutom så matchar den färgerna i vårt tv-rum. ;)
Kärleken pratade nyss med M på telefon här och då fick vi en baby-björn också. I utbyte så ville M ha rådgivning när de ska göra om sitt kök. Bra deal tyckte jag. ;)
Så nu tror jag faktiskt inte att vi har något speciellt kvar på inköpslistan. Visst, det kommer ju att bli lite blöjor och annat smått och gott men inga större prylar. Vi längtar såååå mycket efter vår prinsessa nu! :) <3
 
I lördags så blev det en väääldigt lugn dag, vi kollade lite på fil + några avsnitt av "En unge i minuten". Det blev en liten sväng ner till centrum också för att köpa en kabel som kärleken behövde. Avslutade kvällen med att göra lax till middag. That´s it - nått mer gjorde vi nog inte.  :)
 
I går söndag så blev det lite av en "rensar-dag", kärleken rensade vår tv-bänk som innehåller allt mellan himmel och jord (men mest tekniska prylar) och nu ska vi sälja bort en hel del på Blocket. Jag rensade min garderob... Sååå behövligt och jag är glad att jag gjorde det innan vår prinsessa kommer. :)
På kvällen så gjorde vi nått som alla säger att vi ska "passa på att göra nu innan bebisen kommer". Vi gick på bio och såg: Now you see me. En bra film, värd att se. Dock så var det galet varmt på bion och att sitta still i två timmar i en inte alltför bekväm stol var lite jobbigt.
Grynet var igång under hela filmen, vet inte vad hon hade för sig. Kände som att hon hade cirkusuppvisning. ;)
 
Idag är det måndag och kärleken går in på sin näst sista vecka av semestern. Så hade det även varit för mig men nu är det ju inte så för jag ska ta hand om vår lilla prinsessa. <3 :)
Hittills idag har det inte hänt mycket här hemma. Jag har hunnit tagit en tupplur två ggr redan och klockan är bara halv tre. ;)
Nu ska vi iaf ta en tripp ner till centrum och köpa en ny bh till mig. Jag vill gärna ha en vit till fotograferingen. :)
 
Imorgon ska vi träffa min kusin + hennes sambo som bor i Norge men som är här på besök. Trevligt!
 
Ha en fin dag - nu ska jag skriva klart förlossningsbrevet.

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Då är vi tillbaka hemma i stan igen. Sååå skönt att sova i vår säng! <3 :)
Lagom mjuk/hård och inte ont i ryggen på morgonrn = bäst!
 
Vår sista kväll i Skåne blev mysig. Jag och kärleken var ute och åt på en restaurang vid hamnen. Sen blev det en tidig kväll iom att vi skulle upp 03.20.
När klockan väl ringde 03.20 så var vi båda lite groggy men det gick ändå bra att gå upp.
Svärfar ville att vi skulle väcka honom (trots den väldigt tidiga timmen) så vi kramades innan vi for.
 
Vi hade med oss en liten macka och lite yoghurt som vi åt i bilen direkt, men sen blev vi bjudna på frukost hos min kusin i Linköping. Jättetrevligt! :) Och ett skönt stopp efter att ha åkt bil i ca: fyra timmar.
Vi stannade där en timme men sen behövde vi åka vidare eftersom att vi hade tid hos BM kl 12.00.
 
Vi fick träffa en ny BM idag som jag tyckte väldigt mycket om, Tarja heter hon.
Kändes verkligen som att vi fick en fin kontakt, så pass fin att jag valde att byta till BM till Tarja.
Hon frågade både mig och kärleken hur vi kände oss inför förlossningen och det kändes jättebra. Sen bokade hon in en ny tid åt oss då vi kan diskutera förlossningen lite mer.
Självklart känns det inte bra i hjärtat att byta bort någon men jag känner att jag måste tänka på mig själv nu.
 
Vi tog ett blodtryck som visade 105/55. Lite lågt som vanligt. Sen kollade vi vikten och den blev 65 kg.
Så jag har nu gått upp ca: 9 kg sen starten.
FS måttet blev 30 så det hade iaf gått upp lite men på kurvan ligger vi nu absolut längst ner på det nedersta strecket. Skönt att vi inte hamnade under iaf!!
Sen var det dags att försöka lägesbestämma lillskrutt men det var ju såklart lika svårt som vanligt...
BM trodde att hon hade rumpan nedåt men var inte alls säker. Både jag och kärleken hoppades självklart på att rumpan var upp och huvudet ner men det skulle ju visa sig på ultraljudet sen. Vi såg någon statistik på att det bara är ca: 3% av alla bebisar som ligger med rumpan ner.
Om skruttan skulle ligga med rumpan nedåt så ville BM att vi skulle komma in igen efter ultraljudet så att vi fick boka en tid för vändningsförsök.
 
När vi var klara hos BM så satte vi oss i bilen för att åka iväg till ultraljudet.
Efter ganska mycket krångel med parkeringen så var vi på plats i tid. Hur svårt ska det vara att skylta bra och se till att alla parkeringsautomater funkar?! *suck*
Det kändes faktiskt lite nervöst när jag la mig på britsen och sköterskan började titta runt i magen.
Det visade ju sig ganska snabbt att vår lilla skrutt ligger med rumpan nedåt. ;)  Det blir inte alltid som man tänkt sig! ;)
Sköterskan fortsatte sedan att ta massa mått på henne och även mäta fostervattenmängden. 10 dl vatten var det ungefär vilket var normalt.
Sen var det dags för sköterskan att börja räkna ut hennes vikt. Det visade sig att lillskrutt tom ligger lite över kurvan när det gäller tillväxten! :D Ca: 6% över snittet. Det var en sån lättnad när vi fick reda på det! :D
 
Så efter ultraljudet så var det bara att åka tillbaka till BM igen för att boka vändningsförsök.
Vår plan var ju att stanna här hemma till på lördag och sedan åka vidare upp till mina föräldrar i Dalarna men så blev det inte, man börjar redan nu märka vem det är som styr och ställer i vår lilla familj. ;) Den minsta styr mest även fast hon inte ens är född. ;)
Vi hade hoppats på en tid tidigt i nästa vecka men det var helt fullt så vi fick tid på torsdag 1 augusti. Så det var bara att boka om semesterplanserna. Det som är lite synd är att min lillasyster fyller 20 den 1 augusti och vi hade planerat hennes födelsedagsfirande till då. Men familjen skulle försöka att flytta firandet till fredagen den 2 augusti istället. <3 Dessutom så hade vi ju bokat in en fotograf på tisdag som skulle fota oss och magen + att jag bokat in mig på påfyllning av fransar (fransförlängning) hos en vän till mig men det var bara att boka om. Vår plan är nu att vi efter vändningen åker hem till Dalarna och stannar där i några dagar.
Dock så kan vi inte stanna så länge för veckan efter så har vi nya tider hos BM samt ett infomöte på BB som vi vill gå på.
 
Så på torsdag så får vi se hur det går med vändningen. Om försöket inte lyckas så blir det ett kjejsarsnitt kring den 15 augusti, lyckas vändningen så får graviditeten fortgå som normalt. Så - det kan alltså hända att vår bebis kommer redan om tre veckor!! Gisses!!
Jag hoppas fortfarande på att vändningen går bra (eller att hon hinner vända sig själv innan vändningen) så att graviditeten får köra sitt race, men blir det snitt så är jag förberedd på det också.
Ca: 50% av alla vändningsförsök lyckas. Två av mina väninnor har fått göra snitt pga att vändningen inte fungerade. Men vi hoppas fortfarande att det ska fungera!
 
Så iom våra ändrade semesterplaner blir vi hemma i stan en vecka istället för några dagar och får göra det bästa av det. :)
Kärleken har åkt ut och spelat golf med C och jag och lillskrutt är hemma själva och har lite kvalitetstid. :)
I kväll kommer C + M, J och lille M till oss och grillar. Ska bli jättetrevligt!
Vi planerar att bjuda på kamben med tillbehör till varmrätt och sedan jordgubbar och glass till efterrätt. Det får bli lite enkelt iom att kärleken kommer att vara på golfbanan hela dagen.
 
Planer för resten av veckan är att dels träffa en annan av mina kusiner som är på besök i stan. Hade vi åkt hemåt till Dalarna så hade vi missat dem men nu har vi tillfälle att ses vilket är kul. :)
Vi planerar också en shoppningtripp till Vingåker Outlet en dag.
Annars så är det rätt så tunnt med planeringen än så länge. Men vi tar dagarna som de kommer.
 
Så nu ska jag gå och fixa lite inför ikväll. Men först ett samtal till lillasyster som precis messade att hon är ordentligt sjuk. Hon har varit förkyld (med allt vad det innebär) i en vecka nu och följde med mamma till sjukhuset idag. Sänkan visade att hon hade ett värde på 157 istället för det normala värdet som ska ligga under 5. :( Min lilla söta syster! <3
 
Ha en fin dag! PUSS!!
 
 

Sista dagen i Skåne

Idag är det vår sista dag här i Skåne för denna gång. Ser tillbaka på 1,5 vecka med fantastiskt väder och lata dagar. En väldigt bra semester helt enkelt! 
 
Igår åkte vi på marknaden som jag skrev om sist. Det var en lagomt stor marknad och jag tror att om det inte varit varmt som i en gryta så hade vi tittat lite mer och lite längre. För shit va det var varmt, trodde jag skulle börja koka! 
Egentligen så går jag mest på marknader för sakens skull, det är liksom lite mysigt. Men det händer sällan att jag köper nått. Det enda vi köpte igår var lite godis. :) 
 
På eftermiddagen igår så åkte kärleken och svärfar och spelade golf. Jag passade på att få lite egentid och läste min bok istället. Avkopplande! På kvällskvisten efter golfen åkte jag och kärleken ut till bryggan för det årliga bryggdoppet. Jag badade ju inte (så klart) ;) men kärleken dök glatt i. :) 
 
Nu har vi precis käkat lunch, bonussvärmor hade gjort hemlagad pizza. Gott! Och nu sitter jag i solen på altanen och bloggar. Liiiite varmt är det men det fläktar lite så det går bra ändå. Kärleken är ute och golfar igen. :)
Förmiddagen spenderade vi på stranden tillsammans med kärlekens bror och hans flickvän. Vi åt glass och hade det skönt i solen. När vi gick hem så vinkade vi hejdå till stranden för det här året. 
 
Ikväll ska jag och kärleken ner till hamnen och äta. Vi firar 3,5 år imorgon men vi firat lite i förväg. Iom att vi påbörjar hemresan imorgon kl 04.00 så tror vi att vi kommer att vara lite trötta på kvällen. Så snart blir det en dusch och lite fix inför en mysig kväll. 
 
<3

Fortsatta lata dagar...

Mitt beslut att inte jobba något mer efter semestern innan min mammaledighet känns så rätt!
Dels så har min hjärna helt stängt av allt som har med jobb att göra + att det börjar bli lite tungt nu. 
Imorgon har vi gått 35 fulla veckor så vårt gryn fyller 36 veckor imorgon. <3 Tänkt att det nu BARA är 4 veckor kvar!! Minns fortfarande den första tiden då vi inte ens kunde förstå hur vi skulle klara av att vänta så länge. Vi ville ju ha vår lilla skrutt på en gång + att vi ville berätta för hela världen. 
Och nu är vi här och det är snart dags - kan inte förstå det. :) 
Det kom en prins till världen idag idag, Kate Meddleton och hennes William fick en son. Stort grattis från osd till er! :) 
 
Idag när jag vaknade så hade jag ganska hög puls och det mesta som jag gjorde kändes jobbigt, hade även haft en jobbig natt då jag vaknade mycket. Vilade därför i hammocken hela förmiddagen med ett litet undantag då jag och kärleken åkte in till stan och handlade en repeter och en antenn (vi ville ha bättre täckning i stugan). Efter luchen började det kännas bättre så då gick vi ner till havet. Gisses va skönt det var där idag!! Stannade där i någon timme tills det började dra in isvindar så då gick vi hem. Efter stranden så åkte jag, kärleken och svärfar in och handlade mat. Det blir mycket handlingar då vi just nu är sex vuxna i hushållet. Bonussvärmor gjorde sedan stek som vi åt. Och sen var det dags för golf. Jag, kärleken plus hans bror och tjej gick tillsammans. En trevlig runda! Dock så var det lite drygt att gå de där fem kilometrarna... Revbenen gör rätt ont när jag går så långt. 
 
Glömde att berätta att vi häromdagen åkte till Kronoskogen och tog en prommis. Gisses va fint det är där! Vi, jag och kärleken, gick där och bara myste! <3
 
Nu är det dags att sova och ladda batterierna för morgondagen. Kan ev bli marknad imorgon, det skulle vara lite mysigt. :) God natt! Puss! 
 
Jag i Kronoskogen! <3
 
Jag och grynet äter körsbär från kärlekens mosters trädgård.
 
 
Badjävlar! :) 
 
Myser i solen med en av hundarna. 
 
En bild från kvällens golfrunda. 

På tur!

I går blev det en lång dag med mycket aktivitet, väldigt trevligt! 
Vi började dagen med att ta bilen vid halv tio till Norrviddinge för att möta upp svärmor och äta lite lunch. 
Spagetti och köttfärssås - mums! :) 
Sedan åkte vi tillsammans iväg och besökte först kärlekens mormor och sedan kärlekens farmor. 
Två söta damer på 95 resp 90 år. Mysigt att få träffa dem eftersom att vi inte haft möjlighet till det tidigare.
Vi passade också på att ta lite kort så nu finns vår lilla tjej med på bild tillsammans med sin ena gammelmormor och sin ena gammelfarmor. Roligt att ha som minne! :) 
I bilen på väg från besöken så diskuterade jag och kärleken att man har ju faktiskt två gammelmormor/morfar och två gammelfarmor/farfar. Tyvärr så har mina gått bort sedan en tid tillbaka men jag minns dem väldigt kärt i hjärtat! <3
 
Efter besöken så åkte vi till Väla shoppingcenter för att kika lite. Det blev några nya Eton skjortor till lärleken och jag köpte en tröja. 
 
Sedan så bar det av till Råå och kärlekens moster och hennes man. Där bjöds vi på grillade korvar i alla dess former. Väldigt gott och trevligt!! 
Vi hade alla köpt biljetter till stand up showen BadJävlar så vid sjutiden tog vi bilen in till Helsingborg.
Showen utspelade sig utomhus på typ en amfiteater. Vi hade ju så härligt väder så det var nice att få vara utomhus. Dock så blev vi nog allihop lite besvikna på showen. Den ende som levererade var Björn Gustavsson (vilken kul prick!!) resten kändes bara gubbsjuka med ett väldigt stor behov av att hävda sig och att vara värst. Inte så roliga... Men det var ändå en väldigt härlig kväll med bra sällskap! :) 
 
Vi åkte sedan tillbaka till Råå och sov över där. Morgonen började "vi" med ett morgondopp i havet. Alltså alla utom mig och grynet. ;) Sen blev det frukost innan vi sa hejdå och åkte hem till stugan igen imorse.
 
Idag är det STEKANDE varmt!! Strax under 30 grader... Jag klarar solen bra och har oftast inga problem med att vara ute i gasset men idag har det varit omöjligt. Det är först nu tjugo i sex som jag kunnat sätta mig i solen. Så här sitter jag nu och bloggar. Mys!!! :) 
 
Ikväll kommer en av kärlekens andra bröder med sin flickvän hit. Det ska bli kul! Kärleken har ju 5 syskon och hittills så har vi bara träffat 2 under semestern. Jag har bara ett syskon, en lillasyster, och henne ser vi ofta iom att vi bor i Stockholm båda två. <3
 
En golfrunda är planerad till kvällen men vi får se om jag hakar på eller inte, beror lite på hur det känns. Lillskrutt snurrar mycket och det kan göra rätt ont ibland. Men hellre att det gör ont än att jag inte känner henne röra sig.
Det ska bli väldigt spännande med ultraljudet på torsdag, hoppas på att hon lagt sig tillrätta då. Misstänker dock att hon inte har det iom att hon snurrar runt runt fortfarande. :) 
 
Min pannkakstårta! :D 

Sol & bad

Nu har vi varit här nere i Skåne i snart en vecka. Det känns visserligen som att vi kom igår... 
Det har varit sköna dagar med sol, bad, jordgubbar och golf. De senaste dagarna har det dock varit lite för varmt (vågar knappt säga de orden) för mig. Jag brukar kunna sitta i solen och inte ha några som helst problem med det men nu är det lite jobbigt. Igår blev det mer sol än skugga för min del. Vill inte heller bli för varm, vill ju inte att det ska bli för varmt för lillskrutt i magen. <3
 
Två dagar irad (förutom igår då det blåste lite för mycket) så har jag hängt med kärleken och han bror ut på golfbanan. Jag började spela golf förra året och det gick hyffsat bra, men i år får jag avstå. Tror inte att lillan skulle uppskatta golfsvingen och det skulle nog inte min rygg och mina höfter göra heller. Så jag har hängt med ut och letat lite bollar istället. Kärleken spelar bort bollar och jag hittar nya. ;) 
Första dagen på banan hängde jag med på fem långa hål. Dag två hängde jag med på nio långa. Trodde faktiskt att det skulle vara besvärligare än det var. Det är ju en bra bit att gå. Faktiskt riktigt skönt att röra på sig. Det om spökade mest var revbenen, men det börjar ju att bli en vana att jag har ont där.
 
Bilhistorien har nu äntligen fått ett slut och alla verkar nöjda och glada! :) Det blev en XC60 som nu står på framsidan av huset. Jag och kärleken ska ut och provköra efter att han och svärfar varit ute och gått med hundarna. 
Appropå hundarna så är det ena riktiga ligister... Man kan inte ha någonting framme som kan ätas... Suck!!! 
Igår hade de fått tag på tomaterna och tacokryddan som vi köpt och käkat upp allt. Imorse så var allt bröd uppätet. Lite bättre uppfostran av bestarna skulle önskas, ;) 
 
Idag ska kärleken och jag göra pannkakstårta. :D Det är ju sååå gott! 
Vi gjorde en förra sommaren också så det börjar bli en tradition. En mycket god sådan. ;) 
 
Nu ringer min kompis M. Hörs sen! :) Puss! 

Semester!!

Tänk att nu har jag jobbat min sista dag på ett väldigt lång tag!! :) Det kändes lite vemodigt att säga hejdå till alla kollegorna i fredags och tömma skrivbordet. Det kändes nästan lite sorgligt... Men samtidigt jättehärligt! :) 
Nu är det semester fram till mitten av september och sen går jag på mammaledigheten. Jag har nog fortfarande inte fattat det här. :) 
 
När jag kom hem i fredags så låg det ett brev till mig på bordet. Det var från min älskling som grattade mig till att äntligen ha jobbat klart och att han ville köpa mig en present. Hur gullig är han inte!?! <3 Det kom lite tårar, så glad blev jag över det fina brevet. <3 
 
Fredag natt så satte vi oss i bilen och åkte iväg på semester så nu befinner vi oss i Skåne i svärfars hus vid havet. Iom att vi åkte 02.30 på natten så åt vi inte någon frukost innan vi åkte. Frukosten åt vi istället vid Brahe hus kl 05.00. Sååå vackert det var där!! Helt ensamma i soluppgången. <3
Vid klockan nio på morgonen var vi då framme i Skåne och det blev en fantastisk dag! 
Vi börjde dagen med att gå ner till stranden och hänga där i nån timme, sen blev jag hungrig så då var det bara att gå hem. ;) 
 
Idag är det tisdag och vårt lilla gryn fyller 35 veckor. <3
Det börjar verkligen att närma sig nu! Igår kväll när vi la oss så kom nervositeten för förlossningen krypande igen. Det är ju så nära nu! Måste börja öva på profylaxen typ NU!
Vi vet ju inte ens om hon vill stanna inne till v.40. 
 
Kärlekens bonusmamma går i biltankar här och igår var vi iväg och tittade på lite olika bilar. Det höll på att bli en Tiguan men efter nån timme av provkörade och förhandlande så åkte vi hem utan bil. 
Idag hittade de ett nytt objekt, en Volvo X60, och heeeeeeela morgonen har gått åt till att googla, undersöka, googla lite till och diskutera fram och tillbaka. Helt ärligt så tror jag knappt att de kommer bestämma sig idag om de vill ha bilen eller inte... Suck! Bara att bestämma sig! 
Visst, det är mycket pengar men ibland är det bara att bestämma sig! Det är mer min och kärlekens stil. ;) 
 
Idag är det inte så vackert väder så jag och kärleken planerar att åka in till stan en vända. Ska bli mysigt! Kika lite i affärer och bara strosa. :) 

BM besök och förlossningskurs

Ja, idag var det både BM besök hos Siv och förlossningskurs mef en annan BM. Halv åtta på morgonen var vi på plats hos Sivan.
Kärleken, som har semester, tyckte att det var lite jobbigt att gå upp. ;) 
 
Började med ett blodprov som visade 114 i järn (HURRAAAAA!!!) och socker på 7,2. Hade ätit frukost innan så det var normalt sa Siv. Blodtrycket (som vi bortser lite från numera) låg på 110/40.
Så var det dags att känna om vår lilla skatt lagt sig till rätta och mäta SF måttet. Det visade sig svårare än tänkt...
Efter mycket klämmande och kännande så lyckades vi inte få koll på hur lillskrutt ligger. Vi fick tom göra ett ultraljud på plats men det blev vi inte mycket klokare av... En apparat från 70-talet som sett sina bättre dagar. 
Förra gången var SF måttet 28 och idag var det 29, inte så mycket tillväxt som vi önskat.
Det hela slutade med att vi blev inbokade på ett läges-/tillväxtultaljud den 25 juli. 
Det rubbade våra semesterplaner en del, men det är väl bara att ställa in sig på att det är den lilla fröken som bestämmer from nu. ;) 
Jag känner mig inte så orolig men visst blir man ju lite orolig. Hon kanske mår som en prinsessa där inne bara att hon är lite mindre än de flesta. Det är det vi hoppas på! <3 
Hjärtljuden var iaf väldigt fina och hon snurrade runt som bara den så allt verkar frid och fröjd med vår lilla älskling. 
 
Efter BM mötet var det dags för förlossningskursen. Vi gick igenom det mesta som en "normal" förlossning innebär. Men fortfarande så känner jag mig lite fundersam kring vilken smärtlindring jag vill ha. Jag kommer självklart att läsa på lite mer om smärtlindringar men sen får nog tiden utvisa vad jag vill ha. 
Ska försöka att komma ihåg art skriva ner mina anteckningar här i bloggen sen, roligt att ha kvar. 
 
Igår så köpte vi även en profylaxkurs på nätet. Vi började titta lite på den igår och den kändes bra och informativ. Ska bli roligt att öva tillsammans! Imorgon så är ju min sista dag på jobbet (på vääääldigt länge) så då finns det mer tid att öva tillsammans. :) 
 
Ungefär så här ser våra SF mått ut på kurvan. Till nästa besök hoppas vi att vi stigit upp lite. 
 
 
Magen fick agera godisställ. ;) 
 
 
Gofrukost från hotellet i fredags. :) 
 
Häromdagen var det 50 dagar kvar till BF, idag är det 46 dagar kvar. <3

Jag börjar känna mig STOR nu!

Imorse när jag ställde mig på vågen så visade den 64,1 kg. Det innebär att jag har gått upp ca: 8 kg. Och det känns!

Men lilla skrutt vägen ju ca: 2,2 kg nu så det är ju inte så konstigt att viktkurvan pekar uppåt. ;)

 

Nu är det 49 dagar kvar tills BF för vårt lilla troll. <3 Jag längtar sååå efter henne!

I natt så började vi sova med hennes filt mellan oss. Så gossigt! Läste någonstans att det kunde vara ett bra knep att ta till så att filten luktar som mamma och pappa. <3

Såå mycket kärlek liksom!

Så när jag gick imorse så la jag filten på sambon som sov vidare. Mysigt!

 

Kärleken har ju fått semester nu men jag har 5 dagar kvar. Eller snart är det bara 4. ;)

Dagen på jobbet idag har gått åt till att rensa, rensa, rensa. Datorn är i princip rensad och klar nu och nyss kom vår vaktmästare förbi med en kartong till mig så att jag kan börja packa ner mina saker också.

Det börjar kännas så definitivt nu!! Men jag förstår det ändå inte. ;)

 

Helgen har varit jättemysig! Det började med att jag rövade bort kärleken och så sov vi på Nordic Light hotell. Hade bokat den här natten redan i maj månad.

Ville fira att kärleken fått sin efterlängtade semester. På kvällen så åt vi gott på Jensen Boefhus (eller hur det nu stavas…), det blev nya favoriten ribs. :)

Lördagsförmiddagen tillbringades på terrassen i kanonvackert väder! På eftermiddagen åkte vi över till ET + E och umgicks lite.

Kärleken och T satte upp deras nya komod och det blev väldigt fint! Under tiden passade jag och E på att kika på bilder från förr.

Vi fick oss ett gott skratt åt många av bilderna. ;) Extra roligt var det att se bilderna från 2010, typ första bilderna på mig och kärleken.

Vi kunde konstatera att vi var lite vildare då än nu. ;)

 

Söndagen börjades på terrassen i det underbara vädret, det är ju så skönt att bara sola och vila. Vid två tiden så blev det lite för varmt (knappt så att man vågar säga såna saker…) så då drog vi iväg till

Barnens Hus i Bromma. Införskaffade en skötväska, ett par byxor och en body till grynet + lite annat smått och gott som vi behövde. Det var även här som vi köpte grynets nya filt som vi sov med i natt.

Vid halv sju kom sen syster och M över på middag. Vi grillade ribs och kycklingklubbor. Till efterätt så hade syster gjort en supergod rabarberpaj. Mumma! Det blev inget kvar av den till nästa dag kan jag säga. ;)

 

Och idag är det måndag och min sista vecka innan mammaledigheten. DET är galet! :)


Pyssel och snart semester

Nu har jag exakt 6,5 arbetsdagar kvar på jobbet innan jag går på semester och vidare in på vårt livs största äventyr. :) Kärleken har bara 2 dagar kvar innan sin semester. Som tur var så har det lugnat ner sig lite på våra jobb nu så vi kan andas ut de sisa dagarna och inte bara stressa. 
 
Just nu sitter kärleken och målar vårt nya skoställ som han har byggt. Det blir jättefint!! :) Hittills har vi haft alla vår skor inslänga i botten på garderoben men nu blir det ordning och reda. 
Vi konstaterade att det nog kommer att vara en liten tjej som gärna kommer att stå mot stället sen och riva ut alla skor. ;) Perfekt att resa sig mot liksom. :) 
 
Häromdagen så tittade vi på tv på ett program från USA (tror jag att det var) om gravida som väljer att adoptera bort sina barn. Åååå va det gjorde ont att se programmet! Så sorgligt och ledsamt för mammorna som av olika anledningar gav upp sina barn, men samtidigt en sån stor lycka för de barnlösa paren som fick sitt älskade barn. Jag är så glad att jag inte ens behöver tänka i såna banor. Lycklig och tillsammans med mannen i mitt liv ska vi nu bilda familj. <3
 
Magen min växer och blir större. <3 Vissa dagar är jag tokhungrig mest hela tiden och andra dagar vill jag inte ha något alls. Hon hickar väldigt mycket också, hela magen skumpar upp och ner. :) Funderar lite på när hon har tänkt att vända sig med huvudet neråt. Hoppas väldigt mycket på att slippa vändningsförsök! 
Kikade på nätet igår och kunde konstatera att man räknas som höggravid vid ca v.35 - och dit är det inte långt! Jag kan inte förstå hur fort tiden gått sedan vi fick vårt efterlängtade plus. <3 

RSS 2.0