BM och besök

I torsdags så var vi iväg till barnmorskan igen. Denna gång behövde jag inte ta något blodprov.
Det är ju inte något som jag gillar så det var lite skönt, men jag hade ändå velat kolla järnvärdet. 
Pulsen var som vanligt väldigt låg: 100/40... Funderar på om det är så att min BM mäter lite konstigt. Men, men, bättre för lågt än för högt iaf. :) 
Sist vi var hos BM så hade lillan växt och vi landade lite över mitten på kurvan. Idag landade vi under mitten och ner mot det lägsta strecket. BM sa att det antagligen var för att lillan låg tvärs över magen så det var lite svårt att mäta. Om det var så att vi inte växt till oss till nästa besök så skulle det nog bli ett tillväxt UL.
Lillan har varit väldigt aktiv de senaste dagarna och snurrar runt, runt, runt. Härligt att känna henne. :) Så än har hon då inte lagt sig tillrätta. 
 
I går så kom min gudson med föräldrar hit för att tillbringa helgen med oss. Såååå roligt att ha dem här!! <3
Igår kväll så åt vi tacopaj och myste. Idag har vi varit nere på stan, hälsat på min gudsons gudfar och ätit mjukglass. Umgåtts och gossat massa med min lilla favvo. :) Och nu på kvällningen grillade vi på terrassen och vi vuxna fick lite kvalitetstid då lilla herrn somnat. 
Nu är vi lite slitna efter allt prommenerande idag så nu är det dags att sova. Hoppas att lilleman sover bra inatt så att vi också får sova. Imorse när vi vaknade var det första sambon sa: "Är vi redo för det är?" Han syftade på den dåliga sömnen som blir med ledsna barn. ;) Men självklart är vi redo, och nu är det liksom lite för sent att ångra sig. :) Vi längtar galet mycket efter vår lillskrutt! <3
 
 
 

Biomys

Idag har jag och lillskrutt varit på bio med moster och sett The Bling Ring. En riktig tjejfilm, passade oss utmärkt. :) 
Eftersom att vi jobbar på samma jobb så drog vi direkt därifrån när vi slutat. Magen kurrade lite så vi tog oss en matbit på Bellmans innan vi gick till bion. Grillad smörgås med mozzarella, soltorkad tomat och lite annat gott. Mums!! 
 
Och imorse så var jag och liten på kurs. Det var MVC som hade en kurs om amning. En väldigt bra kurs som tog upp bra info och tips och trix. Lite synd att jag inte hade papper och penna med mig så att jag kunde ta anteckningar...
Men - här kommer lite anteckningar från minnet: 
* Det är viktigt att barnet ligger nära mamman vid amningen. Även fötterna ska ligga nära mammans kropp då det gör det lättare för barnet att kunna andas samtidigt som det ammar.
* De första dagarna är det råmjölk som kommer. Denna mjölk är oftast gulaktig och det tar några dagar innan den "vanliga mjölken" kommer igång. 
* Barnet ska ta ett rejält tag om bröstet och inte bara bröstvårtan. 
* Ömma bröstvårtor ska smörjas in med bröstmjölk.
* Mjökstockning kan orsakas av kyla, stress och vinddrag. Om man fått mjölkstockning ska man fortsätta att amma, hålla brösten varma och gärna massera lite lätt.
* Första tiden med nya familjemedlemmen kan upplevas som krävande för mamman då mamman är den enda som kan amma. Under vissa perioder kan barnet vilja amma varje timme. Se därför till att pappan får tid med barnet mellan amningarna så att deras band knyts och att mamman får chans till egen tid. 
* Det är inte ovanligt att pappan i familjen kan känna sig åsidosatt då den lilla bebisen får all uppmärksamhet av mamman. Glöm inte varandra! Och det viktigaste av allt är att kommunicera! 
* Att ta hand om en bebis är alltid mer krävande än många nyblivna föräldrar kunnat ana. Den första tiden är ofta mer arbetssam än ett åttatimmars jobb. Se till att dela upp sysslorna i hemmet även fast den ena partnern är föräldraledig. 
* Ofta när man ammar kan mamman få ont i axelmusklerna, därför är det viktigt att ha ett bra stöd (ex två kuddar) som bebisen kan vila tyngden på vid amning. 
* Amningen triggar ett hormon i mammans kropp som gör att hon blir tröttare, detta hormon gör att mamman får lättare att somna om efter amning på natten. 
* Köp gärna en mjuk amningsbh på apoteket som kan användas innan mamman vet hur stora brösten kommer att bli.
* Se till att ha förberett så mycket som möjligt i hemmet innan bebisen kommer. 
 
Ja, det var en del av det som sas. :) Nu ska jag mysa ner mig tillsammans mex kärleken som precis kom hem från bowlingen tillsammans med kollegorna. Puss! 

Midsommar!

Nu är det måndag och vi har precis lämnat midsommarhelgen bakom oss.
En väldigt, väldigt mysig helg med många goda vänner. :) 
Kort sagt så innehöll den här helgen allt som en midsommar bör, vänner, god mat, sol, regn, lekar, dans, midsommarstång och massa annat. Tack H&H för allt ni fixat! 
 
Lillskrutt har haft en riktigt aktiv dag. Just i detta nu rullar hon runt som tusan i magen. :) Mysigt!! 
14 dagar kvar att jobba sen bli det semester. Och om 63 dagar är det planerat att skrutten ska komma. <3 
Jag längtar!!!!! :) Men jag tror att jag kommer att sakna magen också...  Hoppas att jag får chansen att uppleva en  mage igen sen. <3
 
Graviditetskämpor just nu är inte många, mår fint! :) Kan känna lite i höfterna fortfarande + att jag får ont i höger revben ganska ofta men det går över så snart jag får lägga mig ner. 
 
Nu ska jag titta vidare på Arga snickaren. Ha en fin kväll! :) 

Dunderförkyld!!

Krassligheten som jag skrev om i förrgår är som bortblåst - nu snackar vi dunderförkylning! Usch va drygt det är! Hostar så att jag nästan kräks (och får så dåligt samvete för lillskruttan i magen varje gång), snorar och är täppt + en dos med feber från och till. Blä! 
Så varken igår eller idag har det blivit något jobbande... Efter två dagar så är det rätt så trist att bara ligga hemma. Dessutom så var kärleken borta över natten igår med jobbet så då blev det extra tråkigt. Som tur var så har jag världens bästa lillasyster som gick och handlade frukt åt mig. <3 Bästa!! 
Men nu är det inte många timmar kvar innan kärleken kommer hem till oss. Mysigt! :) 
 
Just nu ligger jag i sängen (det är visserligen det enda jag gjort nu i två dagar) och läser massa tidningar som tex Mama, Medbarn, Vi föräldrar osv. Det är lite mysigt! :) Speciellt nu när det verkligen ösregnar och åskar ute. Känns lite lättare att vara inne då än när det är strålande solsken.  
Ikväll serveras det tacos här hemma. I perioder kan jag vara så less på tacos men nu ser jag fram emot det. Mums med grönsaker! 
 
Glömde nog att berätta att vi hörom veckan var och köpte ett nytt objektiv till kameran. :) Så nu ska vi fota lillskrutt massor!! <3 Vi längtar efter dig hjärtat!! 
 
 

Lite krasslig...

Har sen helgen kännt mig lite krasslig med ont i halsen och lite hängig. Så idag blev det hemmajobb. Känns lyxigt att ha möjligheten att kunna jobba hemma. Tänkte att det skulle bli en kort dag men det blev det inte riktigt, fick iaf mycket gjort. Och nu är det vila resten av kvällen. :) 
 
Det här med hur man ska ta ut föräldadagar är ju en djungel!!! 
Vi vill ju självklart ta ut så få som möjligt så planen är att vi ska börja med tre dagar i veckan. 
Vårt pyre är ju planerat till den 26-27 augusti men jag tänkte sluta jobba redan 12 juli. Vill passa på att ha semester med kärleken innan hon kommer + att jag vill vara utvilad innan det är dags för förlossningen. 
Så först börjar jag att ta ut semester och det tänkte jag gör ända till den 18 september och efter det börja ta föräldradagar. Jag har nämligen sparad semester som jag behöver ta ut. 
Vi planerar också att säga till mitt jobb att jag kommer tillbaka 1 november 2014 och att min sambo börjar pappaledigheten efter det. Det är planen vi har just nu men det kan ju ändra sig. Känns skönt att man får ändra planen om man vill för november 2014 är ju så långt fram. 
 
Nu ska jag hosta vidare och ta en halstablett till. Tingeling! 

BM

Tack alla ni som hörde av er efter mitt förra inlägg. <3 
Kan säga att jag mår mycket bättre nu och att jag inte haft ont sen sist. Vet inte om det beror på att jag börjat sova på vänster sida nu men jag fortsätter att sova så för att vara på den säkra sidan. 
 
Idag har vi kommit in på dag 28+6. Tänk att vi snart är i v.30. Spännande, lite skrämmande, läskigt och UNDERBART!! :D Jag har bara 1 månad kvar att jobba, sen är det dags för semester och mammaledighet. 
Oj, oj, oj, nu börjar ett nytt liv snart! :) <3
 
Två helger har gått sen sist jag skrev. Första helgen spenderades här hemma i stan. Vackert väder gjorde att vi tillbringande en hel del tid på terrassen. Vi umgicks också en hel del med min lillasyster och hennes kille. Bla så åkte vi till Kanan och grillade korv i solskenet. En väldigt mysig dag i det fantastiska vädret. 
 
Denna helgen åkte vi hem till mamma och pappa. En fullspäckad helg blev det. Brukar ju iofs bli så för att hinna träffa alla som man vill hinna med. Förutom familjen så träffade vi bästa vännerna MoG och världens bästa gudson. <3 Lillkillen börjar bli så stor!! Han sitter själv utan stöd nu och vilken sekund som helst kommer krypandet igång. Önskar ofta att vi bodde närmare varandra, känns som man missar så mycket!
Vi fick iaf mycket kvlitetstid nu och det var härligt! 
 
Vi fick även träffa ToM och deras lilla mirakel Livia som föddes för precs två veckor sedan idag. Vilken liten sötnos!! <3 Nu längtar vi om möjligt ännu mer tills vår prinsessa kommer. <3
 
Sen sist jag skrev så har jag fått underbara nyheter från två av mina vänner. Dels JoO som försökt bli gravida i många många år och nu på deras fjärde ivf-försök (tror jag att det var) så fick de ett plus. <3 Även vännerna SoP har fått ett plus på deras fjärde ivf. Det glädjer mig såååå i hjärtat att de fått sitt plus för jag vet vilken lycka det är!! Unnar ALLA att få uppleva den känslan! <3 
 
Idag var vi hos barnmorska igen. Idag hade jag följande värden:
Vikt: 63,5 kg (det går stabilt uppåt) ;) 
Socker: 6,5
Järn: 108    HURRRRRAAAA!!! Äntligen går det åt rätt håll! :) 
Blodtryck: 90/40 ... Tycker att det låter extremt lågt...
 
Lilla skruttan var inte alls sugen på att låta BM lyssna på hjärtat eller låta BM ta reda på hur hon ligger. En liten busunge konstaterade BM. Lik sin pappa sa jag då. ;) 
På kurvan så låg vi nu över det mittersta strecket men inom marginalen. Så hon verkar växa som hon ska. :) 
Kan säga att det känns att hon växer, det börjar bli tungt och kulan stor. <3
Vi bokade också in alla BM besök inför sommaren. Bla ett besök den 26/8 som är dagen innan beräknad förlossning. Min förhoppning är att vi redan fått vår prinsessa då så jag planerar inte att gå till BM då. ;) 
 
Avslutar med lite bilder från sjukhusvistelsen. 
 
 
 
 

RSS 2.0