Influensa??

Mitt stora hjärta ligger helt totalt däckad i tv-rummet... :( Lider så med honom!!
Usch, vill verkligen kunna hjälpa honom... 
Hoppas bara inte att det är influensan - jag vill verkligen inte ha den! 
Har försökt googla på om det är farligt för bebisen men det verkar vara lite oklart.
 
Men vårdguiden skriver så här: 
Till grupperna som har ökad risk för svår influensa och därför bör vaccinera sig räknas bla gravida som inte vaccinerades mot svininfluensa under pandemin 2009/2010.
 
Nu har ju jag vaccinerat mig när pandemin var vilket känns bra. 
 
Och Bli mamma skriver så här: 

Det finns inga rön som tyder på att fostret löper någon risk att drabbas av influensa. Fostret anses som välskyddad av moderkakan och även  i uppskattningsvis 15% av alla fall då fostret smittas av viruset, så utvecklar det inga sjukdomssymptom. Det är också anledningen till att det  finns inga rapporter om fosterskador orsakade av influensavirus.

Så länge flunsan inte skadar bebisen på något sätt så får jag väl överleva att få den. Men jag slipper ju helst...
Nu måste jag springa ner på apoteket och handla Alvedon till min älskling! <3
 
 

Vilken upplevelse!!

Efter att i så många år längtat efter stunden då jag får se min bebis så kom dagen äntligen igår. 
Och vilken härlig känsla!! Ren och skär lycka och kärlek! <3
 
Vi åkte till läkarhuset och fick där träffa Anita. Vi gick in i ett rum tillsammans och jag fick lägga mig på britsen och visa upp magen. Efter en hel hög med glidgel på magen så satte hon ultraljudsmackapären och lilla Grynet döck upp på skärmen. En sån känsla, överväldigande! Lilla bebisen sparkade med benen, viftade med armarna och liksom skuttade. Vår lilla bebis! <3
 
Tårarna rann längs kinderna när barnmorska visade oss runt i magen. Allt som skulle finnas där fanns där. Två armar, två ben, en näsa osv. Sköterskan mätte också nackspalten. Tillsammans med det måttet, mitt blodprov och min ålder så räknade hon fram sannolikheten för downs syndrom. Om man har en sannolikhet på 1/200 så sägs det att det är en risk och man får gå vidare med fostervattensprov samt moderkaksprov om man vill. Dessa tester innebär dock en risk i sig på ca 1%. Jag hoppades så hårt att vårt resultat skulle vara bra så när hon sa att vår risk var en på 1/16000 så blev jag nästan chockad. Det var som en sten föll från mina axlar! 
 
Vi fick med oss några bilder och sen begav vi oss av till våra respektive jobb. Dagen till ära så hade jag tagit på mig en tight topp och en kofta så att magen syntes. Skönt att stolt kunna visa upp den på jobbet. :) 
Så både idag och igår har kollegor kommenterat bulan jag nu har, mysigt! 
 
Kärleken har också berättar för några på sitt jobb men han ska berätta för sina team i nästa vecka.
 
Shit, trodde knappt att det här någonsin skulle inträffa i mitt liv! <3 

Första flygturen

Nu ligger jag äntligen hemma i sängen, precis hemkommen från en tur till Norge. Grynets första flygtur. ;) Åkte i går morse (ap-tidigt) och kom hem för ca en timme sen. Det blev en riktigt bra tur med bra möten som gick över förväntan. Så nu kommer jag tillbaka till jobbet med lite ny energi. :) Oftast så brukar jag bo på hotell när jag är ute och reser i jobbet men denna gång bodde jag hos min kusin. Sååå mycket trevligare och tiden bara sprang iväg. Iom att hon bor i Norge så är det inte så ofta vi ses... Hon och hennes sambo har nyligen (för ett år sen) flyttat in i sitt nya hus - verkligen ett fint hus! Inrett i en vit romantisk stil. Hemtrevligt och mysigt! Det är när man är borta på såna här turer som man märker hur bra man verkligen trivs hemma. Har längtat efter kärleken, mitt hem och min säng. <3 Imorgon är det en stor dag, det är dags för KUB-testet. Väldigt spännande!! Hoppas få se en bild på ett fint, välskapt litet gryn. <3

Inskrivning

I onsdags så var vi på inskrivning på mödravården och besöket tog ca: 1,5 timme. Bm S mötte upp oss och vi kände att vi fick en bra kontakt med henne. Skönt! Hade varit lite orolig för det innan. :)
 
Vi fick lite info om själva mödravårdcentralen, om saker vi ska tänka på, vi bokade in möten, tog prover (urinprov, stick i fingret och i armen) och blodtryck. Det här med blodtrycket blev lite knasigt... Fick beskedet att det var 80/20. Både jag och M tyckte att det lät lite konstigt och bm sa att det var väldigt väldigt lågt. Tänkte inte så mycket på det men när jag kom hem ringde jag mamma för att kolla med henne. När hon fick reda på vad det var så utbrast hon:"Men då är du nästan död"! Så vi konstaterade att nått blivit lite fel. Visst jag är trött och lite yr när jag reser mig för fort men det är ju inget ovanligt. Vi ska hem till mamma och pappa i kväll så då ska mamma ta ett nytt tryck på mig. Spännande att se vad det visar. ;)
 
Mötena vi bokade in var ett gruppbesök för blivande mammor, ett nästa bm besök med S, vi fick remiss för ett KUB test och ett ultraljud. Känna spännande att få gå in i den här fasen nu. :)
 
Idag har jag lyxat till det med att vara lite ledig - sååå skönt!! Jag har några semesterdagar som förfaller nu i mars som jag helst ska ta ut innan dess och idag är en sån dag. Lyxigt att få sovmorgon, äta frukost i sängen och bara mysa. <3
 
Nu ska jag fortsätta njuta av dagen! Happy Friday!

Vågar jag?

De senaste gångerna jag tyckt mig känna att illamåendet gett med sig och sagt det till någon så har jag direkt fått ett bakslag. Inte roligt! 
Men nu känns det som om att det är på rätt väg - på riktigt! Idag har jag nog inte varit illamående alls. :) 
Har man inte varit i den här sitsen så är det svårt att förstå - men jag kan säga att det är en sån befriande känsla att slippa det! :D Vecka tolv plus några dagar. Då verkar det lätta för mig. 
Kommer säkert att få dåliga dagar igen men det känns långt till "dygnet-runt-illamående". :)
 
Har även kännt mig lite piggare. Imorse (kors i taket) så var jag på jobbet tjugo övrer sex!!! Det nI! 
Jobbade till fyra och har fortfarande energi kvar - ljuvligt! 
 
Håller på att laga mat, fisk i ugn med broccoli, serveras med ris. Gott! 
Ikväll ska vi träffa vår granne för att dricka lite te och prata lite strunt. Vi ses så sällan, bara någon gång i trapphuset, så nu bokade vi in en fika. Ska bli trevligt! 
 
Imorgon ska jag ÄNTLIGEN få bli fin i håret igen! Ska hem till lillasysters väninna och fixa mig. Längtar! 
 
Ha en fin kväll! 

Helt plötsligt blev vi med vagn... :)

Glömde ju berätta om vår lilla utflykt i torsdags. :)
Kärleken ringde upp mig precis när jag kommit hem från jobbet och berättade att han hittat en vagn på blocket. Vi har ju sedan innan köpt en spjälsäng (ett riktigt kap!! 500 kr för säng, madrass, spjälskydd, vyssanlull-tassar och lite annat smått och gott, hade kostat 1300 kr) så why not köpa en vagn också då. :) Tanken var ju kanske att vänta lite med det men så blev det inte. 
Jag ringde upp säljaren och bokade att vi skulle komma och kika på den samma kväll. Sagt och gjort så satte vi oss i bilen och åkte ut till Värmdö. När vi åkte hem igen så hade vi en vagn med oss i skuffen. :) 
Även det här köpet var ett riktigt kap - 700 kr för hela vagnen och alla tillbehör.
Känner vi sen att den inte skulle vara bra när det väl blir dags att använda den så köper vi en ny och har den här som andravagn.  Så här ser den ut. :)
 

Första besöket hos BM

Igår var vi på första besöket hos barnmorskan, ett gruppsamtal om hälsa.
Vi var ca 20 personer som var där och fick höra om vad man ska göra och vad man inte ska göra. 
Nyttig info men inte så mycket nytt. Fick dock ställa min fråga om hårfärning/toning/blekning så det var bra. :)
Det är verkligen dags för lite nytt på skallen, iaf min utväxt, så idag ska vi gå ner trill frisören som håller till i huset brevid vårt och boka en tid. Riktigt bra ställe! Fräscht, snyggt och trevliga frisörer!
 
Under mötet så blev jag lite rädd när barnmorskan sa att man skulle vara försiktig med makrill.... Hjälp!! Jag som ätit ganska mycket under min graviditet. Det visade sig sen att makrill på burk i tomatsås var helt okej. Drog en lättnandes suck! 
När vi var klara så fick vi en del papper och en liten bok med oss hem. Två papper skulle vi fylla i och ta med till nästa möte. Ett gällde alkoholvanor och det andra gällde sjukdomar som man har / har haft eller som någon släkting haft. Det sista papperet gällde fosterdiagnostik. Det fanns typ fyra olika sätt att ställa fosterdiagnostik. Cub-test, ultraljud, fostervattensprov och moderkaksprov. Alla är helt frivilliga. Vi har bestämt oss för cub-testet. Både fostervattensprov och moderkaksprov innebär en liten risk för missfall, ca 1%, så det vill vi helst slippa göra.
 
Nästa möte med BM blir på onsdag och då är det inskrivningssamtal. Det ska bli spännande! :)
Har lite dålig koll på vad som ska hända då men jag misstänker att det blir lite vägning, mätning och blodprov iaf.
 

Tankar...

Idag kom jag inte iväg till jobbet... Mådde inte alls bra, kroppen strejkade... Och med facit på hand så tror jag att jag behövde den här lugna dagen för mig själv. Jag har vilat, sovit och läst min bok. Väldigt nyttigt! 
 
Jag har också tänkt en massa idag... Helt naturligt så oroar jag mig för lilla grynet. Hoppas att han/hon mår bra där inne i magen. Och jag kom på att jag ALLTID kommer att oroa mig för grynet, bara att vänja sig. :) I grunden är jag nog lite av en orolig person och att vara gravid gör inte saken lättare. Vill göra ett ultraljud NU för att se så allt är bra. På fredag ska vi iaf till barnmorskan för en första gruppträff, det ska bli roligt. Är så glad att jag har en så engagerad sambo som verkligen vill vara en del av hela graviditeten, han vill vara med på alla besök och är nyfiken på allt. :) 
 
Funderade mycket på livet generellt, man har nog bara ett liv och det gäller ju att göra det absolut bästa man kan för att få ett härligt liv. Jobbet är en fråga just nu... Jag trivs väl men kanske inte så mycket som jag hoppats... Och  jobbar jag inom den kategorin som jag vill? Vad skulle jag göra om jag fick göra precis vad jag ville? Skitsvår fråga!! Men nej, jag tror nog inte att jag jobbar med det jag innerst inne skulle vilja. Jag skulle vilja jobba mer med människor, kanske driva något eget, ett hotell tex. Jag har ingen utbildning efter gymnasiet och har mest halkat in på det jag gör via bananskal. Kommit långt trots att jag saknar utbildning och jag har en bra lön. Men jag är ingen karriärsmänniska.... Även fast många vill att jag ska vara det... 
Det finns något som jag är livrädd för och det är att vakna upp när jag är gammal och ångra mina val i livet. Usch, det vill jag verkligen inte. Vill inte känna att jag slösat bort mitt liv på ett jobb jag egentligen inte gillade... 
Ja, jag får väl ta en funderare på min jobb när jag går på mammaledighet. :) 
 
Och livet är ju alla de dagar som går medan man väntar på det som komma skall. Ibland känns det som om att man slösar bort många av dagarna...Inför vårt andra IVF försök gjorde vi en ganska stor omställning i livet. Vi slutade titta på tv, lade ifrån oss datorer och telefoner och det var så jäkla skönt!! Tyvärr så har det gått tillbaka till det gamla...mer än jag ville! Så nu håller jag på och bakar bröd, lyssnar på Melissa Horn och har tänt massa ljus. Kvalitet!! Ska bli bättre på att ta tillvara på mina dagar - för de är mina och jag har lyckan att få göra vad jag vill med dem! :) 
 
Nog med djupa ord för idag. Ha en härlig kväll! :) 
 
 
 

Februari!

Så var då årets första månad över. Det känns bra att februari är här och att vi närmar oss våren.
Vaknade tidigt imorse, klockan är visserligen fortfarande tidig 08.00, men jag vaknade för två timmar sen. Och det är söndag. :) Fullkomligt älskar morgnar på helgerna! Få vakna innan solen helt stigit upp, allt är tyst och stilla. Kärleken snusar vidare i sängen och jag får njuta all by my self. Kvalitet!!
 
Jag har varit dunderdålig på att blogga nu igen. Men jag vill att bloggen ska vara något som jag vill göra, inte något som jag känner att jag måste göra. Så därför kan det bli lite avbrott ibland.
Idag däremot så infann sig känslan av att skriva igen. :)
 
Veckan som gått har gått i jobbets tecken. Generellt sett så är jan-mars de mest fullproppade månaderna för oss, inget undantag i år. Så det är en anledning till att det blivit mycket jobb. En annan anledning är att min närmaste kollega blivit sjukskriven i två veckor så då blir det automatiskt mer jobb för mig.
Men det har i stort sett gått bra alla dagar utom en. Den dagen grinade jag hela vägen hem.... Tror nog att hormonerna visade sig lite extra mycket också. 
 
Det går bra med graviditeten. :) Är så lycklig över att just jag tillslut fick känna lyckan av att vara gravid.
Så trots illamående och hormoner så tackar jag livet varje dag för mitt lilla gryn. <3
Jag vågar knappt säga att illamåendet har gett med sig lite, varje gång jag sagt det så har det vänt och blivit värre igen... Så jag väljer att säga att det går upp och ner. :)
Och magen växer. Sååå mysigt!! Jag har en ganska platt mage vanligtvis men nu så är det en rund bulle. Grymt härlig känsla! :) Bullen har tom blivit så pass stor att vi igår åkte iväg och köpte mammabyxor.
DET var det bästa jag gjort på länge!! Tack H&M! Gud så skönt att slippa de vanliga byxorna med gummisnodd upptill för att de inte går att få igen. Köpte tre par när jag ändå var på gång. :) Ett par svarta och ett par grå jeans och ett par chinos i beige. Det ska bli ett sant nöje att gå till jobbet på måndag och slippa "knäppa upp" gummisnodden hela tiden.
 
Idag ska vi hälsa på våra vänner M&T som ska få bebbe i maj. Vi träffade dem senast vid nyår så det ska bli spännande att se hur mycket M:s mage växt. :)
 
Har fått reda på att ytterligare en vän ska få bebis, en junibebis. Sååå glad för hennes skull då jag vet at hon också fått kämpa hårt för det här.
Iom att det är så många gravidisar nu så kunde detta ha blivit en lång och tung vår om det inte lyckats för oss... Lycklig att det inte blev så!! Nu njuter jag bara och är genuint lycklig för alla vänner som också lyckats.
 
Så som det ser ut nu så kommer det att finnas gott om vänner som är mammalediga ungefär samtidigt som jag.
Tror att det är en bebis i maj, tre i juni + att tre stycken bebbar föddes i höstas/vintras.
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av söndagen. På fredag första besöket hos barnmorskan! :)
 

RSS 2.0